Sevgili dostlar birkaç günden beri bir göçmen meselesidir almış başını gidiyor.

Devleti yöneten bakanlar ve muhalefet partilerinin bir kısmı kamuoyunun önünde çeşitli televizyon kanalları ve sanal medya ortamlarında bir birilerine ağıza alınmayacak hakaretler ve küfürler ederek saldırıyor gibi görünüyorlar.

Vatandaş tiyatro seyreder gibi setrediyor, sadece yapılan kayıkçı kavgasına biraz gülüp geçiyor.

Ülkeyi yönetmekle sorumlu olanlar sanki bütün sorunları halletmişler gibi gündemde beşinci altıncı sırada olması gereken sorunları gündemin birinci sırasına taşıyarak gündem değiştirmeye çalışıyorlar.

Vatandaşın birinci gündemi hayat pahalılığı, sizler ne kadar gündem değiştirmeğe uğraşsanız da vatandaş bakkala, markete gidip alışveriş yaptığında hayatın acı gerçeği ile karşılaşıp tekrar gerçek gündeme dönüyor.

Burada sorun, yapay gündemler değil aç kalmama, karın doyurma sorunudur.

Açıklanan enflasyon oranları ortadadır, resmi rakam da gayrı resmi rakamda veya hissedilen rakamda çok yüksek ve aşırıdır.

Ülkemizi yöneten iktidar, bürokratik kurumlar, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının birinci sorun maddesinin, hayat pahalılığı olması gerekir.

Diğer sorunlar işsizlik, gıda güvenliği (Bu yıl tarlaların büyük çoğunluğu gübresiz ekildi, bir kısmı hiç ekilemedi.), tarımın sorunları, eğitim, güvenlik, adalet vb. gibi.

Saymaya çalıştığım bu gibi sorunların halledilmesi için iktidarı muhalefeti ve sivil toplum kuruluşları kafa kafaya vererek ortak akılda buluşup çözüm üretmeleri gerekirken araların da tutturmuşlar bir kayıkçı kavgasına halkı kandırmaya çalışıyorlar.

Halkımızın birinci gündemi hayat pahalılığı, işsizlik, gıda güvenliği ve güvenliktir.

Maslow’un ihtiyaçlar hiyerarşisi piramidinde birinci sırada hayati ihtiyaçların (fizyolojik ihtiyaçlar) giderilmesi, ikinci sırada güvenlik ihtiyacının giderilmesi vardır.

İnsan ilkin karnının doymasını ister ve daha sonra güvenliğinin olmasını.

Maalesef bizim ülkemizde iki önemli kategori de sorunlu, ne insanların gıda ihtiyaçlarını giderecek durumları tam manası ile var, nede güvenliklerinin tam manasıyla sağlana bilirliği var.

Bizleri yönetenler de tutturmuşlar bir kayıkçı kavgasına gündemi kendilerince değiştirmeğe uğraşıyorlar.

Lütfen bin bir zorluk ile hayatını sürdürmeğe uğraşan vatandaşlarımızın dertleri ile biraz hasbihâl olun, onların dertlerini dinleyin ve çözüm önerileri oluşturun ve uygulayın.

Çok coşkusuz ve yoksul bir bayram yaşadık, işçisi, memuru, emeklisi birinci dereceden ihtiyaçlarını karşılama derdinde iken bayram ihtiyaçlarının hiçbirini karşılayamadı ve hatta anne baba veya akraba ziyaretlerine bile gitmekte zorlanıldı veya gidilemedi bile.

Sizlerin birinci derece gündeminizin bu sorunlar olması gerekirken sizler tutturmuşsunuz bir gündem değiştirip dikkatleri başka yerlere çekme telaşına ki, insanın karnı aç sırtı çıplakken ne kadar gündem değişse de hem karnındaki hem sırtındaki acı değişmiyor. Lütfen gerçek gündeme gelin ve çare üretin.

Sevgi ve saygılarım ile.