Büyükkarıştıran Belediyesi, artan sıcaklıkların neden olduğu sivrisinek, karasinek ve diğer zararlı haşerelerle mücadele kapsamında önleyici tedbirler alıyor. Belediye yetkilileri, üreme noktası olabilecek alanlarda larva ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Belediye yetkilileri yaptıkları açıklamada, yağmur kanalları, kanalizasyon hatları, dere yatakları, durgun su birikintileri ve gübrelik alanlar gibi potansiyel üreme alanlarında larva ilaçlama faaliyetlerinin devam ettiğini belirtti. Bu alanlarda düzenli olarak gerçekleştirilen ilaçlama çalışmalarıyla, sivrisinek ve diğer haşerelerin üreme potansiyellerinin azaltılması hedefleniyor.

Doğalgaz Çalışmaları Temmuz Ayında Başlayacak Doğalgaz Çalışmaları Temmuz Ayında Başlayacak

Belediye yetkileri tarafından çalışmalar hakkında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Artan sıcaklıklar nedeniyle, sivrisinek, karasinek ve zararlı haşerelere karşı, üreme noktası olabilecek yağmur kanalları ve kanalizasyon hatları ile dere yataklarında, durgun su yataklarında ve gübrelik alanlarda Larva ilaçlama çalışmalarımız aralıksız devam ediyor.” 

Belediye Başkanı ve yetkililer, vatandaşların sağlığını korumak amacıyla bu tür tedbirlerin önemine vurgu yaparak, ilaçlama çalışmalarının periyodik olarak yürütüldüğünü ve halkın da bu konuda duyarlı olması gerektiğini ifade etti.

 Haber: Arzu Dursun Atay