Kırklareli Bisiklet Grubu'nun 15 gönüllüsü, "Çanakkale Şehitlerini Anmak ve 57. Alaya Vefa Turu" kapsamında Kırklareli’nden Çanakkale’ye 238 kilometrelik bir yolculuk gerçekleştirdi. Pedallarını çevirerek Eceabat’a ulaşan grup, Çanakkale Bisiklet Platformu gönüllülerinin rehberliğinde önemli noktaları ziyaret etti.

Yolculukları boyunca Bigalı Köyü Atatürk Evi, Mustafa Kemal Yolu, 57. Alay Şehitliği, Conkbayırı ve Şehitler Abidesi gibi tarihi mekanları ziyaret eden gönüllüler, Çanakkale'nin manevi atmosferinde şehitlerimizi anmanın ve tarihi mirası yaşamanın gururunu yaşadılar.

Başkan Gerenli, Tanıtım Günleri Etkinliğine Katıldı Başkan Gerenli, Tanıtım Günleri Etkinliğine Katıldı

Whatsapp Gorsel 2024 05 03 Saat 190207 898D72Aa

Ancak bu anlamlı yolculukta bir hüzün de vardı. Geziye çıkan bisikletli grup, Eceabat Kocadere Mevkii’nde bir kamyonetin çarpması sonucunda vefat eden Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Zeliha Güneş'i anmak için kazanın meydana geldiği yerde bir anma etkinliği düzenledi.

Çanakkale Bisiklet Platformu ve Kırklareli Bisiklet Grubu gönüllüleri, şehitlerimizi anmanın ve tarihi mirası yaşatmanın yanı sıra, kaybettikleri bir dostları için de duygusal bir anma gerçekleştirdiler.

Haber: Arzu Dursun Atay