Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, tarım sektörünü desteklemek ve çiftçilerimize yönelik sağlanan desteklerin etkin bir şekilde dağıtılmasını sağlamak amacıyla 2023 yılı lisanslı depoculuk desteği başvuruları sürecini başlatmıştır. Bu kapsamda, çiftçilerimizin başvurularını değerlendirmek üzere hazırlanan icmaller, 13-17 Mart 2024 tarihleri arasında askıya çıkarılmıştır.

Lisanslı depoculuk, tarımsal ürünlerin hasat sonrası işlenmesi ve depolanması sürecinde modern teknolojilerin kullanılmasıyla ürün kalitesinin korunmasını ve değerinin artırılmasını hedeflemektedir. Bu destek programı, çiftçilerimize ürünlerini daha uzun süre saklama ve daha iyi fiyatlarla pazarlama imkanı sunarak gelirlerini artırmayı amaçlamaktadır.

Başvuru sahipleri, icmallerin askıya çıkarıldığı süre içerisinde başvurularını inceleyebilir ve gerekli görülen durumlarda itirazlarını ilgili mercilere iletebilirler. İtirazlar, 18-22 Mart 2024 tarihleri arasında il ve ilçe müdürlüklerimize yapılabilecektir. İtiraz sürecinin tamamlanmasının ardından başvuruların değerlendirilmesi ve desteklerin dağıtılması süreci başlayacaktır.

Bu destek programıyla ilgili daha fazla bilgi almak isteyen çiftçilerimiz, il ve ilçe müdürlükleri ile iletişime geçebilirler.

İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Kırklareli İli 2023 Yılı Lisanslı Depoculuk Desteği İcmalleri 13-17 Mart 2024 tarihleri arasında askıya çıkarılmıştır. 18-22 Mart 2024 tarihleri arası İl/İlçe Müdürlüklerimize itirazlarınızı yapabilirsiniz”

Sondaj Çalışmaları Devam Ediyor Sondaj Çalışmaları Devam Ediyor

Haber: H. Murat Taner