Hürriyetçi Eğitim Sen Kırklareli İl Başkanı Fatih Çodar, "Öğretmene Şiddet" konusunda yapılan yasal düzenlemelerin önemine dikkat çekerek, öğretmenlerin güvenliğinin sağlanması gerektiğini belirtti. Çodar, yaptığı açıklamada, öğretmenlere yönelik şiddetin artmasıyla birlikte, bu konuda daha sıkı önlemler alınması gerektiğini vurguladı. "Öğretmene Şiddet" vakalarının katalog suçlar kapsamına alınması gerektiğini ve okullarda öğretmenlerin güvenliğinin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sağlanması gerektiğini ifade etti.

Açıklamasında, şiddet uygulayanlara en ağır ve caydırıcı cezaların verilmesi gerektiğini vurgulayan Çodar, öğretmenlerin güvenliğinin sağlanmadığı bir ortamda eğitimde başarıdan söz edilemeyeceğini belirtti. Çodar, "Öğretmenlerin güvenliğini sağlamadan, okul ortamlarını iyileştirmeden hangi müfredat gelirse gelsin başarısız olacaktır" ifadeleriyle öğretmenlerin yaşadığı güvenlik sorunlarının çözümünde acil önlemler alınması gerektiğini dile getirdi.

Hürriyetçi Eğitim Sen Kırklareli İl Başkanı Fatih Çodar, öğretmenlere yönelik şiddetin önlenmesi ve öğretmenlerin güvenliğinin sağlanması için yetkilileri ve ilgili kurumları göreve çağırdı.

Sevgi Mutfağı'ndan İhtiyaç Sahiplerine Destek Sevgi Mutfağı'ndan İhtiyaç Sahiplerine Destek

Haber: H. Murat Taner