Kırklareli’nde Yapılacak Çalışmalar Görüşüldü Kırklareli’nde Yapılacak Çalışmalar Görüşüldü

MHP Kırklareli İl Başkanı Şaban Savaşan, Türk siyasetinin önemli isimlerinden Alparslan Türkeş'in 27. vefat yıl dönümünde duygu dolu bir mesaj paylaştı. Savaşan mesajında, Türk siyasetine damga vurmuş, Türk milletinin birlik ve beraberliği için ömrünü adayan, Türkçülük ve Turancılık davasının öncülerinden olan Alparslan Türkeş'i rahmet ve minnetle andığını belirtti.

Başkan Savaşan, mesajında şu ifadeleri kullandı; ‘’Türk siyaset hayatında derin izler bırakmış, ömrünü Türk milletinin bekası ve ilerlemesine adamış, Türkçülük ve Turancılık davasının mümtaz savunucusu, vatan ve bayrak sevdalısı, fikri davamızın mihenk taşlarından merhum Başbuğumuz Alparslan TÜRKEŞ Bey'in 27. Vefat yıldönümü vesilesiyle aziz ruhlarının şad olmasını yüce Allahtan niyaz ederim.

Ülkemizin en zor ve sıkıntılı yıllarında davasında verdiği mücadelesiyle adından en çok bahsettiren, milli birlik ve Türkçülük hissiyatını en fazla benimseyen lider şüphesiz Merhum Türkeş Bey'dir. Türkeş Bey, inançlarından ve ilkelerinden asla taviz vermemiş; tabutluklarda ve taş medreselerde ülkesi ve Türk milleti uğruna bedel ödemekten asla geri durmamıştır. Merhum Türkeş Bey'in biz ülkücülere en büyük iki kutlu emaneti olan Milliyetçi Hareket Partisi ve Ülkü Ocakları bugünkü zaman diliminde, bir yanda milli ve manevi değerlerin muhafızı diğer yanda da milletimizin istikbal ve İstiklal güvencesi mertebesine erişmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi'nin bir neferi olarak tüm ülküdaşlarımızın yegâne hedefi her zaman Türk milletinin bekası ve Turan coğrafyasının huzur ve refahıdır. Merhum Başbuğumuzun evlatları olarak bizlere yüklediği misyon, onun "Hepiniz birer Türk Bayrağı'sınız. Bayrağı lekelemeyin, kirletmeyin yere düşürmeyin." Sözüyle bizlere yön çizmektedir.

Tüm bu duygularla vefatının 27'inci yıl dönümünde Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Beyi, aziz şehitlerimizi ve bu şanlı ülkü uğruna hayatlarını kaybetmiş ülküdaşlarımızı rahmet ve şükran hislerimle anıyorum.’’

Haber: H. Murat Taner