Serdar Türker, 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Türker, 20 yıl finans sektöründe çalıştıktan sonra doğup büyüdüğü Kırklareli'ne dönerek siyasete atıldığını belirtti. 2014 ve 2019'da Kaynarca Belediye Başkanı olarak seçildiğini ve önemli projelere imza attıklarını dile getirdi.

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Kırklareli Belediye Başkan Adayı Adayı olduğunu açıklayan Türker, CHP Genel Merkezi tarafından yapılan anketlerde her zaman önde çıktığını, ancak Kırklareli'de ön seçim sürecinin doğru işlemediğini ve baskılar altında yapıldığını savundu.

Türker, seçim sonuçlarını ve halkın tercihlerini paylaşarak, Kırklareli'nde yanlış adayla seçime gidildiğini belirtti. Kendisinin tek başkan adayı olduğunu ve seçim için hiçbir siyasi yapıdan destek almadığını vurguladı.

Türker, yaptığı detaylı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’Değerli Halkımızın Bilgilerine;

Öncelikle tüm Halkımıza selam ve saygılarımı iletiyorum,

20 yıl Finans sektöründe çalıştım, en son 2011 yılında Uluslararası bir Bankanın Kırklareli Şube müdürü olarak doğup büyüdüğüm güzel Kırklarelimize tayin oldum. 2014 yılında halkımızın tercihleri ile Kaynarca Belediye Başkanı seçildim, 2019 yılında yine Halkımızın tercihleri ile rekor oy oranı ile yeniden Kaynarca Belediye Başkanı seçildim. Ekip arkadaşlarımız , Meclis üyelerimiz ve Halkımızın destekleri ile çok önemli projeleri hayata geçirdik.

Şenol’dan Başkan Bulut’a Hayırlı Olsun Ziyaret Şenol’dan Başkan Bulut’a Hayırlı Olsun Ziyaret

31 Mart 2024 yerel seçimleri için, Kırklareli Belediye Başkan Aday Adayı oldum. CHP Genel Merkezi tarafından yaptırılan anketlerde her zaman en önde çıktım, Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu ile Türkiye Büyük Millet Meclisinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Sn Gökan Zeybek Bey’in odasında anket sonuçlarını sorduğumuzda, Sn Zeybek tarafından bize gösterilen sonuçlar;

Serdar Türker: ./.29

M. Kesimoğlu : ./.21

Gürkan Oras: ./. 5

Ünal Başkur: ./. 3

şeklindeydi. ( isteyenler CHP Genel Başkanı Sn Gökan Zeybek ten teyit edebilirler )

Ayrıca, Belediye Başkanları için Genel Merkezce yaptırılan memnuniyet anketinde

Kırklareli Belediye Başkanı ./. 16 gibi çok düşük bir puan almıştı.

Edirne Belediye Başkanı Sn Recep Gürkan ‘ı Memnuniyet anketi düşük çıktı diye geri çeken Genel Merkez, aynı işi Kırklareli’nde yapamadı.

CHP Genel Başkanı Sn Özgür Özel; memnuniyet anketleri düşük çıkan belediye başkanlarını kenara çekeceklerini, 1 oy kimle fazla alırsa yola onunla devam edeceklerini söyledi, ancak Kırklareli Belediye Başkanının Ankara’da yaptığı temaslar ve baskılar ile 40 yıl aradan sonra Kırklareli’nde Ön seçim istendi.

Ben de ön seçime destek verdim, ancak Sağlıklı bir ön seçim olması için Kırklareli Belediyesinde çalışan emekçi arkadaşlar bu seçimde baskı altında kalacaklar, doğru bir ön seçim olmayacak diye uyardım.

( Ancak süreci çok başarısız bir şekilde yürüten İl Milletvekilleri, İl Başkanı ve Merkez ilçe Yönetimi, Kırklareli Merkez, Babaeski, İnece, İğneada, Karahalil ve Büyükkarıştıran’ın kaybedilmesine neden olmuştur)

7 Ocak 2024 tarihinde yapılan ön seçimde Kırklareli Belediye Başkanı, Belediye gücünü kullanarak ve çalışanları baskı altına alarak 920 oy alarak 1. oldu, Ben 791 oy ile 2. oldum, Gürkan Oras Bey 765 oy ile 3. oldu

Ben ön seçimden önce Gürkan Oras Bey ile 2 defa görüştüm ve kendisine Başkan Yardımcılığı teklif ettim, kendisi de bana sen gel benim yardımcım ol dedi, çok uğraşmamıza rağmen bir türlü anlaşamadık.

Belki burada bizlerin de hatası olabilir.

Ardından seçim çalışmalarına başladık, değerli Ekip arkadaşlarımız çok yoğun emek harcadılar, Değerli Kırklareli Halkımız bizlere çok büyük destek verdiler,

CHP Genel Başkanı Sn Özgür Özel Bey beni 3 kez telefonla arayarak geri çekilmemi ve aday olmamamı istedi, ben de kendilerine teşekkür ederek, ekip arkadaşlarımı ve halkımızı yarı yolda bırakmak istemediğimi söyledim.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Sn Hasan Akgün Bey de arayarak, Ekrem İmamoğlu Başkan ile bir akşam yemeği yiyelim ve konuşalım diye aradı, Sn Başkana da bir yola çıktığımızı ve Ekip arkadaşlarımı ve Halkımızı yarı yolda bırakmayacağımı ilettim.

Daha sonra, özellikle Kırklareli Belediye başkanı ve ekibi tarafından; Serdar Türker geri çekilecek, bize katılacak gibi asılsız söylemlerde bulunuldu. Ayrıca BEA TV ve bazı yerel gazeteler üzerinden bizlere hakarete varan ithamlarda bulundular, biz de Ekip arkadaşlarımız ile görüşerek bir basın toplantısı yapalım dedik ve sadece Kırklareli de yayın yapan gazetecileri davet ederek bir basın açıklaması yaptık, ancak

Bizim yerelde yaptığımız açıklama, ulusal basın tarafından çok farklı bir şekilde değiştirildi ve farklı bir şekilde servis edildi,

Basın açıklamamızda hiç bir kişiyi yada partiyi kötülemedik, tehdit vb kelimeleri hiç kullanmadık. Ben hiç bir zaman Ulusal bir kanala çıkıp açıklama yapmadım, tüm açıklamalarımızın kayıtları Kırklareli‘nde yayın yapan Roz Medya, Manşet Haber, Kırklareli Gazetesi, Ön Adım Medya ‘da ve benim sosyal medya hesaplarımda mevcuttur.

Ulusal yayın yapan yandaş basın kuruluşları, Kırklareli’ndeki basın kuruluşlarının çekimlerini izinsiz olarak internet üzerinden alıp yasal olmayan bir şekilde kullanmışlardır. Bu medya gurupları için de gerekli yasal işlemler yapılmıştır.

Bu şekilde bir seçime girdik, 31 Mart 2024 Kırklareli Belediye Başkanlığı Seçimlerinde;

MHP: 21.173 Oy

CHP:  20.770 Oy

S. Türker: 3.029 Oy

İYİ Parti: 2.944 Oy aldığını gördük.

Toplam Seçmen Sayısı: 65.871

Kullanılan Oy sayısı: 52.945

Geçerli oy sayısı: 51.021

Oy Kullanmayan Sayısı: 12. 926

Kırklareli Belediye Meclisinde ise;

CHP : ./. 45 oy oranı ile 23.039 oy almış ve

16 Meclis üyesi kazanmıştır.

MHP : ./. 36,33 oy oranı ile 18.355 oy almış ve 9 meclis üyesi kazanmıştır.

Yani Kırklareli Halkı, Başkan için ayrı Meclis için ayrı oy kullanarak , tercihini belli etmiştir .

Bir Örnek’te Lüleburgaz ilçemizden vermek istiyorum,

Lüleburgaz CHP Adayı: 35.455 oy

Bağımsız Emin Halebak: 14.715 oy

AKP adayı: 17.039 oy almışlardır

Özetle; Lüleburgaz da 14.715 oy alan bağımsız aday Seçim sonucuna etki etmemiş ancak Kırklareli de 3.029 oy alan bağımsız aday seçim sonucuna etki etmiştir demek çok anlamsızdır.

Gerçek bellidir, Kırklareli’nde yanlış aday ile seçime gidilmiştir. Halk başkan için ayrı, meclis için ayrı oy vermiştir, halk proje üretmeyen, çalışmayan mevcut başkanı istemediğini belirtmiştir ve buna saygı duymak gerekir, ayrıca binlerce vatandaş seçime katılmayarak bir mesaj vermiştir.

Halkın iradesine rağmen siyaset yapılamaz.

Ben, mal beyanında bulunan tek başkan adayı oldum, seçim için özellikle Çerkezköy ve Kırklareli’den yakın arkadaşlarımdan destek aldım, en kutsal değerler üzerine söylemek istiyorum ki hiç bir siyasi yapıdan en küçük bir destek almadım. Sadece aile bütçemiz, emekli ikramiyelerimiz ve yakın çevremizin destekleri ile çok mütevazi bir seçim süreci geçirdik.

Seçim sürecinde bizler ile yol yürüyen değerli ekip arkadaşlarımıza, değerli Kırklareli halkımıza, basın mensuplarına, emniyet teşkilatımıza, emek ve katkı veren bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.

Dürüst, etik değerlere saygılı, bir seçim süreci geçirdim,

Bizim tek amacımız Kırklareli halkımıza fark yaratan projeler sunmak, Kırklareli halkımıza ve Kırklarelimize hizmet edebilmekti.

Seçim sürecine dair tüm detayları dürüstçe yazdı, eğer bilmeden kırdığımız bir vatandaşımız varsa özür diliyorum.

Halkımız için mücadele vermeye devam edeceğim. Her zaman Halkımızın yanında olacağım.

Saygılarımla.’’

Haber: H. Murat Taner