Kırklareli Adliyesi, iki anlamlı etkinliğe aynı anda ev sahipliği yaptı. Adliyede görevli personelin hazırladığı kermes ile ceza infaz kurumlarında bulunan tutuklu ve hükümlülerin ürettiği el emeği ürünler, dayanışma amacıyla bir araya getirildi.
Fuaye alanında kurulan stantlarda üç boyutlu tablolar, tel kırma sanatından örnekler, bez bebekler, amigurumi tekniğiyle yapılan örgüler ve anahtarlıklar satışa sunuldu. Etkinlikten elde edilecek tüm gelir, DMD kas hastalığıyla mücadele eden Uras Doğru’nun tedavisinde kullanılacak.
Kermes ve serginin açılışı; Vali Vekili Yusuf Güler, Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Levent Taşkoparan, Adalet Komisyonu Başkanı Serdar Aslan, Tekirdağ Bölge Adliye Mahkemesi 3. Hukuk Daire Başkanı Leyla Taşkoparan, kurum müdürleri, hâkimler, savcılar ve adliye personelinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Levent Taşkoparan, etkinliğin toplumsal dayanışmaya güzel bir örnek oluşturduğunu belirterek, sergi ve kermesin iki gün boyunca ziyaret edilebileceğini söyledi. Taşkoparan, “Vatandaşlarımızın bu anlamlı etkinliğe katkıda bulunarak küçük Uras’ın tedavi sürecine destek olmalarını diliyorum.” dedi.
Haber: H. Murat Taner