Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü, 2026 Yılı Yerel Düzey Afet Sağlık ve Çoklu Müdahale Saha Tatbikatı’nın 23 Eylül 2026 tarihinde saat 11.30’da gerçekleştirilen müşterek harekât ile başarıyla tamamlandığını açıkladı. Demirköy ve İğneada çevresinde gerçekleştirilen tatbikatta afet ve acil durumlara müdahale süreçleri uygulamalı olarak ele alınırken, farklı kurum ve ekiplerin koordineli şekilde hareket etmesine yönelik çalışmalar gerçekleştirildi.

Yapay zekâya sorup hastalığınıza teşhis koymayın
Yapay zekâya sorup hastalığınıza teşhis koymayın
İçeriği Görüntüle

Tatbikata Kırklareli Valiliği, Demirköy Kaymakamlığı ve belediyelerin yanı sıra emniyet, jandarma, sahil güvenlik ve liman birimleri ile AFAD, 112 Acil Çağrı Merkezi ve Türk Kızılayı ekipleri destek verdi. İl Sağlık Müdürlüğü personeli, UMKE, 112 Acil Sağlık ve SAKOM/ASOM ekiplerinin yanı sıra Demirköy İlçe Devlet Hastanesi ve Vize Devlet Hastanesi ekipleri de tatbikatta görev aldı. Çalışmada kurumlar arası koordinasyon ve müdahale süreçleri uygulamalı olarak değerlendirildi.

Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü, tatbikata katkı ve destek sağlayan Vali Uğur Turan, Vali Yardımcısı Dr. Hasan Tanrıseven, ilgili kamu kurumları, belediyeler, sağlık ekipleri ve gönüllülere teşekkür etti. Balıkçı vatandaşlar, AFAD gönüllüleri, kazazede rol canlandırmalarında görev alan gönüllüler ve basın mensuplarına da katkılarından dolayı teşekkür edilirken, tatbikatın afet ve acil durumlara hazırlık, kurumlar arası koordinasyon ve etkin müdahale kapasitesinin güçlendirilmesine katkı sağladığı belirtildi.

Kaynak: Haber Merkezi