Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün duyurusuna göre, Özel Lüleburgaz Akım Anadolu Lisesi öğrencileri, Kanada Waterloo Üniversitesi tarafından organize edilen uluslararası matematik ve bilim temelleri bilgi yarışmalarında büyük bir başarı elde ettiler. Yaklaşık 80 ülkeden 300 bin civarında öğrencinin katıldığı yarışmada, Özel Lüleburgaz Akım Anadolu Lisesi öğrencilerinden Ali Berke Akçay, tüm sorulara doğru cevap vererek yarışmanın dünya birincisi oldu. Ayrıca, okulun 17 öğrencisi yarışmaya katılarak, ilk %25'lik dilime girerek DISTINCTION sertifikası almaya hak kazandılar. Bu başarıyla birlikte, Özel Lüleburgaz Akım Anadolu Lisesi dünya sıralamasında 7. sırayı elde etti.

Yarışma sürecini yöneten İngilizce öğretmeni Khaled Alostath, matematik öğretmeni Yeliz Tilki ve okul müdürü Şule Keskin Çiçekbilek, öğrencilerin başarısında önemli bir rol oynadılar.

Bursa'nın manevi mekânı yeni binasına kavuşuyor Bursa'nın manevi mekânı yeni binasına kavuşuyor

Vali Birol Ekici, beraberinde Sayın Kaymakam, İl Milli Eğitim Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Şube Müdürü ile birlikte okulu ziyaret ederek öğrencileri, öğretmenleri ve yöneticileri tebrik ettiler. Öğrencilere sertifikalarını ve madalyalarını verdiler. Vali Ekici, bu başarının kendilerini fevkalade mutlu ettiğini ve ilin adını duyurmak adına güzel bir başarı olduğunu belirtti.

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay