Kırklareli’nin Arizbaba Köyü’nde, muhtar Semih Aykut liderliğinde imece usulü hizmet seferberliği devam ediyor. Köyün ana caddeleri ve Arizbaba Türbesi’ne ulaşım sağlayan yolun onarımı ve temizliği için köylüler bir araya gelerek çalışmalarını sürdürüyorlar. Muhtar Aykut, kendi traktörüyle yol kenarında biriken toprakları temizlerken, zararlı otları biçmek için misinalı çim kesme makinesini kullanarak köye örnek oluyor. Vatandaşlar da muhtara destek vererek, köylerinin temiz ve düzenli olması için ellerinden geleni yapıyorlar. Bu hizmetlerin köylerine örnek olacağını belirten vatandaşlar, köylerinin gelişimine katkı sağlamak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade ediyorlar.

Schengen sorunu yaşayanlar, kolay vize alabilecekleri ya da vizesiz ülkelere yöneldi Schengen sorunu yaşayanlar, kolay vize alabilecekleri ya da vizesiz ülkelere yöneldi

Aykut’un çalışmasını gören vatandaşlarda traktör ve kendi iş güçleriyle çalışmalara katkı sağlıyor. Köyün yararına olan her çalışmanın içinde olduklarını ifade eden vatandaşlar, ‘’Köyümüz çevre köylere temizliğiyle örnek olacak.  Bunun içinde ne gerekiyorsa yapacağız’’ dediler.

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay