Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri SendikaKırklareli İl Başkanı Bahadır Arslan, 7 Nisan Dünya Sağlık Günü vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Arslan, mesajında sağlık hizmetinin insan hakları kapsamında olduğunu vurgulayarak, salgınlar, savaşlar, afetler ve diğer zorluklar karşısında gece gündüz demeden fedakarca çalışan sağlık çalışanlarını selamladı. Ayrıca, zaman zaman şiddete maruz kalan sağlık çalışanlarına dikkat çekti.

Ekipler Temiz Çevre İçin Sahada Ekipler Temiz Çevre İçin Sahada

Dünya Sağlık Örgütü'nün halk sağlığının önemini vurguladığı bu özel günde, Arslan topluma sağlığa gereken önemi verme çağrısında bulundu. Sağlıklı bir yaşam için gerekli olan kontrollerin yapılmasını teşvik eden Arslan, bu vesileyle tüm sağlık çalışanlarının ve toplumun 7 Nisan Dünya Sağlık Günü'nü kutladı.

Başkan Arslan, yayımladığı mesajda şu ifadeleri kullandı; ‘’Sağlık hizmeti almak bir insan hakkıdır. Salgında, savaşta, afetlerde ve her türlü zorlukta insanlığın sağlığı için gece gündüz demeden fedakarca çalışan, zaman zaman şiddete maruz kalan tüm sağlık çalışanlarının 7 Nisan Dünya Sağlık Günü kutlu olsun. Dünya Sağlık Örgütü’nün halk sağlığı önemini vurguladığı bugünde, toplum olarak sağlığımıza dikkat edelim ve gerekli kontrolleri yaptıralım.  7 Nisan Dünya Sağlık Günü kutlu olsun.’’

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay