Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, Kırklareli Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen “MimARTech Teknoloji Sergisi ve Robot Yarışması” etkinlikleri kapsamında açılan “Ata Yadigârı Nesnelerin Hafızası” konulu sergiyi ziyaret etti. Sergi gezisine Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Murat Altınöz, Kırklareli Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Hatice Özdemir, Okul Müdürü Muhlis Türkel, müdür yardımcıları ve öğretmenler de katıldı. Heyet, öğrenciler ve yetkililerden sergide yer alan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Sergide yer alan ata yadigârı eşyaların toplumun kültürel hafızasını yaşatan önemli değerler olduğuna dikkat çeken Başkan Ilık, etkinliğin geçmiş ile geleceği anlamlı şekilde buluşturduğunu ifade etti. Başkan Ilık, “Ata Yadigârı Nesnelerin Hafızası” sergisinin kültürel mirasa sahip çıkmanın ve geçmişten gelen değerleri yeni nesillere aktarmanın önemini bir kez daha ortaya koyduğunu belirterek, öğrencilerin tarihine, kültürüne ve manevi değerlerine sahip çıkarak anlamlı bir çalışmaya imza atmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi.
Bir toplumun güçlü geleceğinin geçmişine sahip çıkmasıyla mümkün olduğunu vurgulayan Başkan Ilık, sergide yer alan her eşyanın yaşanmışlıkların, emeklerin ve kültürel zenginliğin sessiz tanıkları olduğunu dile getirdi. Gençlerin tarih ile teknolojiyi bir araya getirmesinin son derece kıymetli olduğunu ifade eden Başkan Ilık, teknoloji sergisi ve robot yarışmalarıyla kültürel değerlerin aynı çatı altında buluşturulmasının eğitimin çok yönlü ve vizyoner bir anlayışla ilerlediğini gösterdiğini kaydetti.
İş dünyası temsilcileri olarak yalnızca ekonomik kalkınmayı değil, kültürel ve sosyal gelişimi de önemsediklerini belirten Başkan Ilık, değerlerine bağlı, araştıran ve üreten gençlerin ülkenin en büyük zenginliği olduğunu ifade etti. Organizasyonda emeği geçen okul yönetimini, öğretmenleri ve öğrencileri tebrik eden Başkan Ilık, gençlerin ortaya koyduğu çalışmaların geleceğe dair umutları daha da güçlendirdiğini söyledi.




