Karakaş Mahallesi Muhtarlığı’nda çevre bilincinin artırılması ve geri dönüşüme katkı sağlanması amacıyla yeni bir uygulama hayata geçiriliyor. Depozitosu Olan Ambalajlar (DOA) kapsamında kurulan Doğa Geri Dönüşüm Cihazı, mahalle sakinlerinin kullanımına sunulacak. Uygulama kapsamında vatandaşların geri dönüşüme kazandırmak istedikleri atıklar, Karakaş Mahalle Muhtarlığı’nda bulunan cihaz aracılığıyla kabul edilecek. Atık kabulünün 10.00-16.00 saatleri arasında yapılacağı, cumartesi ve pazar günleri ise hizmet verilmeyeceği bildirildi.

Geri dönüşüm uygulamasından yararlanacak vatandaşların dikkat etmesi gereken bazı kurallar da bulunuyor. Yetkililer tarafından yapılan bilgilendirmeye göre, geri dönüşüme getirilecek tüm atıkların üzerinde DOA uygulaması üzerinden alınan etiketin bulunması gerekiyor.

Muhtar Mağıltaş, sosyal medya hesabında yayımladı mesajda şu bilgilere yer verdi:

“Mahallede çevre bilincini artırmaya yönelik önemli bir uygulama hayata geçiriliyor. Depozitosu Olan Ambalajlar (DOA) kapsamında kurulan Doğa Geri Dönüşüm Cihazı, Karakaş mahalle muhtarlığında vatandaşların hizmetine sunulacak

Uygulama kapsamında atık kabulü saat 10.00 16.00 itibarıyla başlayacak. Cumartesi // Pazar günü kapalıyız. İlerleyen süreçte ise atık alımları belirli gün ve saatlerde gerçekleştirilecek.

Yetkililer, geri dönüşüme getirilecek tüm atıkların üzerinde DOĞA uygulaması üzerinden alınan etiketin bulunmasının zorunlu olduğunu belirtti. Vatandaşların uygulama üzerinden oluşturdukları etiketi atıkların üzerine yapıştırmaları gerekiyor.

Park Açılışı Gerçekleştirildi
Park Açılışı Gerçekleştirildi
İçeriği Görüntüle

Öte yandan kişi başına günlük en fazla 200 adet atık kabul edilecek. PET şişe ve metal kutuların bükülmemiş şekilde teslim edilmesi, üzerlerindeki etiketlerin ise okunabilir durumda olması gerektiği vurgulandı. Yetkililer, tüm mahalle sakinlerini geri dönüşüme destek olmaya davet ederek, çevrenin korunmasına katkı sunmaya çağırdı.”

Kaynak: Haber Merkezi