Babaeski Belediye Başkanı Fırat Yayla, Kaymakam Tamer Orhan, Kırklareli İl Müftüsü Veysel Işıldar ve Babaeski İlçe Müftüsü Abdullah Uygun ile birlikte ilçenin önemli tarihi ve kültürel mirasları arasında yer alan Cedit Ali Paşa Camii’ni ziyaret etti. Ziyarette, Kırklareli İl Müftülüğü görevine yeni atanan Veysel Işıldar’a caminin tarihi geçmişi ve kültürel önemi hakkında bilgiler aktarıldı.
Tarihi camide gerçekleştirilen ziyaretin ardından heyet, birlikte öğle namazını kıldı. İlçenin tarihi ve manevi değerlerinin tanıtılmasına yönelik buluşmada, Cedit Ali Paşa Camii’nin Babaeski’nin kültürel mirası içerisindeki yeri de ön plana çıktı. Ziyaret, ilçenin geçmişten günümüze taşıdığı tarihi değerlerin yaşatılması ve tanıtılması açısından önem taşıdı.
Programın ardından Başkan Fırat Yayla ve beraberindeki heyet, Babaeski sokaklarında vatandaşlarla bir araya geldi. Hemşehrileriyle samimi sohbetler gerçekleştiren Başkan Yayla, vatandaşlarla doğrudan iletişim kurarak günlük yaşam ve ilçe hakkında görüş alışverişinde bulundu. Ziyaret ve buluşmalar, ilçenin tarihi değerleri ile toplumsal birlikteliğini bir araya getiren bir program olarak gerçekleştirildi.





