Kırklareli Balkan Türkleri Göçmenler Dayanışma Derneği (Bal-Türk) Başkanı Erol Ateş, soydaşların yoğun olarak yaşadığı Kırklareli’nin Kavaklı Beldesi Turist Mahallesi’ni ziyaret ederek Mahalle Muhtarı Coşkun Bilgi ile bir araya geldi. Ziyarette bölgedeki Balkan kökenli vatandaşlara yönelik çalışmalar, ihtiyaçlar ve yürütülen faaliyetler üzerine kapsamlı bir görüş alışverişi gerçekleştirildi. Ateş, dernek olarak soydaşların her zaman yanında olduklarını ve toplumsal dayanışmayı güçlendirmeye devam edeceklerini ifade etti.

Görüşme sırasında Balkan kökenli vatandaşların sosyal yaşamdan kültürel faaliyetlere kadar birçok alanda karşılaştığı konular değerlendirilirken, Bal-Türk Derneği’nin yürüttüğü projeler, destek çalışmaları ve gelecek dönem planlamaları da muhtarla paylaşıldı. Ateş, özellikle kültürel mirasın korunması, topluluk bağlarının güçlendirilmesi ve genç nesillerin kimlik bilincinin desteklenmesi konusunda derneğin kararlılığını vurguladı.

Kırklareli TSO, AK Parti Babaeski Heyetini Ağırladı
Kırklareli TSO, AK Parti Babaeski Heyetini Ağırladı
İçeriği Görüntüle

Ziyaretin ardından Başkan Erol Ateş, Muhtar Coşkun Bilgi’ye nazik misafirperverliği için teşekkür ederek iş birliği ve iletişimin devam edeceğini belirtti. Bal-Türk Derneği, soydaşların yaşadığı mahallelerle yakın temas içinde olmayı sürdüreceklerini ve toplumsal dayanışmayı güçlendiren bu tür ziyaretlere önem verdiklerini açıkladı.

Kaynak: Haber Merkezi