Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, Eskibedir köyü sınırlarında kurulmak istenen Tehlikeli Atık Yakma Tesisi’ne karşı Kırklareli Barosu Kent ve Çevre Hukuku Komisyonu tarafından gerçekleştirilen basın açıklamasına katıldı. Bölge sakinleri ve hukukçuların yer aldığı açıklamada, söz konusu tesisin kurulmasına yönelik endişeler dile getirildi.

Başkan Gerenli, basın açıklamasında yaptığı değerlendirmede, bölge halkının çevre ve yaşam alanlarını koruma konusundaki hassasiyetinin son derece önemli olduğunu belirterek, bölge sakinleriyle dayanışma içinde olduklarını ifade etti. Çevreyi ve insan sağlığını ilgilendiren bu tür projelerde toplumun görüşlerinin dikkate alınmasının büyük önem taşıdığını vurguladı.

Kırklareli’nde Arama Kurtarma Ekiplerine Akreditasyon Arması
Kırklareli’nde Arama Kurtarma Ekiplerine Akreditasyon Arması
İçeriği Görüntüle

Bölgenin sanayi atıklarının yakılacağı bir merkez haline getirilmek istenmesine karşı hukukçuların yaptığı çağrıyı değerli bulduğunu ifade eden Başkan Gerenli, yetkililerin bu konuda gerekli değerlendirmeleri yaparak söz konusu girişimden vazgeçilmesini umut ettiğini dile getirdi. Gerenli, çevrenin korunması ve yaşam alanlarının sürdürülebilirliği konusunda her zaman duyarlı olmaya devam edeceklerini belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi