Vize Belediye Başkanı Ercan Özalp, Srebrenitsa Soykırımı'nın yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, insanlık tarihinin en karanlık sayfalarından biri olarak kabul edilen katliamda yaşamını yitiren 8 bin 372 Boşnağı saygı ve rahmetle andı. Başkan Özalp, yaşanan acının insanlık vicdanında derin izler bıraktığını ifade etti.
Başkan Özalp, Srebrenitsa'da hayatını kaybeden masum sivillerin hatırasının daima yaşatılması gerektiğini belirterek, benzer acıların bir daha yaşanmaması için insanlık adına ortak sorumluluk bilinciyle hareket edilmesinin önemine dikkat çekti. Yaşanan trajedinin unutulmaması gerektiğini vurgulayan Özalp, barış, kardeşlik ve insan haklarının korunmasının evrensel bir değer olduğunu kaydetti.
Mesajının sonunda Srebrenitsa'da yaşamını yitiren Boşnakları bir kez daha rahmet ve saygıyla yâd eden Başkan Özalp, insanlık tarihine kara bir leke olarak geçen bu acının unutulmaması gerektiğini belirtti.





