Cold Brew Yeniden Menüde Cold Brew Yeniden Menüde

Kırklareli'de bugün hava koşulları oldukça değişken bir seyir izliyor. Gökyüzü parçalı ve çok bulutlu bir görüntü sergilerken, aralıklı sağanak yağışlarla birlikte zaman zaman gök gürültüsü de duyuluyor. Bu durum, il genelinde hava durumunun belirsizliğini artırıyor ve vatandaşları tedbirli olmaya teşvik ediyor.

Sabah saatlerinde karanlık bir havaya uyanan vatandaşlar, gün boyunca gökyüzündeki değişken bulut örtüsüyle karşılaşacaklarını bilmeliler. Meteoroloji uzmanları, özellikle öğle saatlerinden itibaren yağışın şiddetlenebileceğini ve yer yer kuvvetli sağanaklarla birlikte ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi gibi risklerin artabileceğini belirtiyor.

Hava durumu raporlarına göre, bölgede etkili olan yağışlı hava sistemi özellikle akşam saatlerine kadar etkisini sürdürecek. Bu nedenle vatandaşların dışarı çıkarken şemsiye veya yağmurluk gibi önlemleri almaları önem taşıyor. Ayrıca, sürücülerin trafiğe çıkarken dikkatli olmaları ve ani yağışlara karşı tedbirli hareket etmeleri gerekiyor.

Meteoroloji yetkilileri, hava durumunun takip edilmesi ve güncel uyarıların dikkate alınması konusunda vatandaşları uyarıyor.

T.C. Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Yapılan son değerlendirmelere göre; bölgemizin batısında beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Salı öğle saatlerinden itibaren Edirne'nin güneyi, (Enez, İpsala, Meriç, Havsa, Keşan, Uzunköprü ) Kırklareli, (Kırklareli, Pehlivanköy, Lüleburgaz, Babaeski) Tekirdağ (Süleymanpaşa, Malkara, Şarköy, Hayrabolu ) çevrelerinde yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar, kıyılarda hortum riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

Haber: H. Murat Taner