Dünya Çevre Günü kapsamında Kırklareli Kent Konseyi, Kırklareli Belediyesi’nin katkıları ile Kırklareli Merkez’de Karaumur Caddesi, Zincirlikuyu Caddesi, Kuyumcular Caddesi, Fevzi Çakmak Bulvarı ve İstasyon Caddesi’nde sigara izmaritleri başta olmak üzere çevre temizliği yaptı. Öğrencilerin de katıldığı etkinlikte öğrenciler, vatandaşlara çevre temizliğine ve atılan izmaritlere dikkat çekmek amacıyla broşür de dağıttı.

Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, Belediye Başkan Yardımcısı Kürşat Yamaner, Kırklareli Kent Konseyi Başkanı Yasemin Ertaş, Kırklareli Doğa ve Kültür Derneği Başkanı Göksal Çidem ile öğrencilerin katıldığı etkinlikte çocuklar trampet eşliğinde “Çöpünü çöpe at” şeklinde slogan atarak yürüyüş yaptı.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Kırklareli Kent Konseyi Başkanı Yasemin Ertaş, ilginç bir ayrıntıya dikkat çekerek, sigara izmaritinin çöp olarak nitelendirilmese de aslında önemli bir kirlilik unsuru oluşturan bir çöp olduğuna işaret ederek, “Biz bugünkü etkinliğimizle izmaritin çöp olduğuna dikkat çekmek istedik. İzmarit dünya üzerindeki çöp oranının yüzde 50’sini oluşturuyor. Bir izmarit 7 metreküp suyu kirletebiliyor. İzmaritte bulunan mikroplastik parçacıklar çevre için büyük tehdit oluşturuyor. Bu parçacığın doğada çözülmesi 12 yıl, suda çözülmesi ise 7 yıl. Bu yüzden bugün çöplerimizi topluyoruz. Bu etkinliğimizle önemli bir farkındalık yaratacağımızı düşünüyoruz. Herkesin Çevre Haftası bir kez daha kutlu olsun” dedi.

Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut ise, temizliğin kirletmemekle başladığına işaret etti. Bununda eğitim ile mümkün olduğunu ifade eden Bulut, “Ben ilk olarak Kent Konseyi Başkanımız Sayın Yasemin Ertaş’a ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Bugün çocuklarımız ve tüm katılımcılarımızla birlikte hem Çevre Haftasını kutlayacağız hem de çevre bilincini aşılamaya çalışacağız. Biz tüm vatandaşlarımıza şunu söylüyoruz; Temizlik kirletmemekle başlar. Bunun da başı eğitimden geçer. Bu doğrultuda etkinliğimize katılım sağlayan, emek gösteren herkese teşekkürlerimi iletiyor, Çevre Haftasını kutluyorum” diye konuştu.

Gerçekleştirilen yürüyüş İstasyon Caddesinde sona ererken burada tekrar toplanan katılımcılar kartondan hazırladıkları sigaraların üzerine sokakta topladıkları izmaritleri yapıştırdı.

Haber: H. Murat Taner

Abdullah Günay, Hayatını Kaybetti Abdullah Günay, Hayatını Kaybetti

6B528Dd8 4984 4798 A0D1 B57E5879Dad79E1E7334 825B 4A6B 9Ad2 6590Cee487233Fc973E0 0Ba7 4929 A200 95A49B1D1E85

Muhabir: Hacı Murat Taner