Emrah Kutlu, Lüleburgaz'da 10 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleşecek olan seçimlerde Kent Konseyi Başkanlığı'na aday olduğunu duyurdu. Kutlu, Kent Konseylerinin halk ile belediye arasındaki iletişimi sağlayan siyaset üstü bir kurum olduğunu belirterek, "Şehrin ihtiyaçlarını belirlemede, dokunuşları ve araştırmaları ile ilgili belediyeyi doğru bilgilerle yönlendirmeyi hedefler." dedi.

Kutlu'nun açıklamalarına göre, Kent Konseyi'nin belli bir zümrenin değil halkın tamamında etkin bir rol alması ve iletişim kurması gerektiği vurgulanırken, bu doğrultuda Lüleburgaz'da halkın tabanına inmek üzere Mahalle Birlikleri kurulması planlanıyor.

Cumhuriyet Dönemi’nin sembol binasına deprem simülasyonu Cumhuriyet Dönemi’nin sembol binasına deprem simülasyonu

Adaylık açıklamasında Kent Konseyi bünyesinde bulunan meclislerin daha etkin olabilmesi için kendi karar mekanizmalarının aktif edileceği belirtilirken, geçmişte Kent Konseyine değer katmış büyüklerin rehberlik etmesi için bir meclisin oluşturulacağı ifade edildi.

Spor faaliyetleri, çevre ve kent planlaması, kültür ve sanat etkinliklerinin dizaynı gibi konularda tecrübeli kişilerin yer alacağı yeni meclislerin kurulacağı belirtilirken, amacın "bağcıyı dövmek değil, bu bağda halkımız ile üzüm yemek" olduğu vurgulandı.

Emrah Kutlu, seçimlerde Lüleburgaz Kent Konseyi Başkanlığına adaylığını resmen beyan ederken, halka kaliteli ve daha yaşanabilir bir şehir inşa etmek için belediye ile doğru ve etkili diyaloglar kuracaklarını ifade etti.

Kutlu, adaylık açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “​Kent Konseyleri halk ile belediye arasındaki iletişimi sağlayan siyaset üstü bir kurumdur. Şehrin ihtiyaçlarını belirlemede, dokunuşları ve araştırmaları ile ilgili belediyeyi doğru bilgilerle yönlendirmeyi hedefler.

​Kent Konseyi belli bir zümrenin değil halkın tamamında etkin bir rol alır ve iletişim kurar.

​Bu şehri güzelleştirmek ve yaşam standartlarını yükseltmek üzere çıkacağımız bu yolda Lüleburgaz’da halkın tabanına inmek üzere Mahalle Birliklerini kurmayı planlıyoruz.

​Kent Konseyi bünyesinde bulunan meclislerin daha etkin olabilmeleri için kendi karar mekanizmalarını aktif edeceğiz.

​Bugüne dek Kent Konseyine değer katmış büyüklerimizi bizlere rehberlik etmesi için ayı bir mecliste toplayacağız.

​Spor faaliyetleri için, Çevre ve Kent Planlaması için, bizlere tecrübeleri ile kanaat önderliği yapacak büyüklerimiz için ve şehrin kültür ve sanat etkinliklerini dizayn etmek için yeni meclisler kuracağız.

​Amacımız bağcıyı dövmek değil, bu bağda halkımız ile üzüm yemek. Bu şehir için el ele verip belediyemizle ilintili kalarak doğru ve etkili diyaloglarla halkımıza kaliteli ve daha yaşanır bir şehir inşa etmektir.

10 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleşecek olan seçimlerde Lüleburgaz Kent Konseyi Başkanlığına adaylığımı beyan ederim.”

Haber: H. Murat Taner