Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürü Veli Şen, mübarek Ramazan Ayı'nın sona ermesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Şen, mesajında, Ramazan Ayı'nın içerisinde sevgi, saygı, hoşgörü ve yardımlaşma gibi birçok güzelliği barındırdığını belirterek, bu ayın birlik, beraberlik ve yardımlaşma duygularının yoğunlaştığı bir bayrama vesile olduğunu ifade etti.

Toplumsal dayanışma ve beraberliğin temel taşlarından olan bayramların, gelenek ve göreneklerin kuşaktan kuşağa aktarılmasına vesile olduğunu vurgulayan Şen, bu anlamlı günlerin ayrıca sevgi ve hoşgörü iklimini güçlendirerek kuşaklar arası kültürel etkileşimi artırdığını ve atalarımızdan bize miras kalan üstün değerleri ebedi kıldığını belirtti.

Şen, mesajını Ramazan Bayramının ülkemiz ve tüm insanlık için hayırlı ve uğurlu olması temennisiyle sonlandırdı

İl Müdürü Şen, mesajında şu ifadeleri kullandı; ‘’Sevgi, saygı, hoşgörü ve yardımlaşma gibi pek çok güzelliği içerisinde barındıran mübarek Ramazan Ayını uğurlarken;  birlik, beraberlik ve yardımlaşma duygularının yoğunlaşmasına vesile olan bir bayrama daha ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Toplumsal dayanışma ve beraberliğimizin temel taşlarından biri olan bayramlarımız,  gelenek ve göreneklerimizin de kuşaktan kuşağa aktarılmasına vesile olan büyük ve anlamlı günlerdir.

Bu anlamlı günler ayrıca,  sevgi ve hoşgörü iklimi ile kuşaklar arası kültürel etkileşimi de güçlendirerek atalarımızdan bize miras kalan üstün değerlerimizi de ebedi kılmaktadır.

Sıtkı Akalın, Yaşamını Yitirdi Sıtkı Akalın, Yaşamını Yitirdi

Bu duygu ve düşüncelerle

Yürekleri sevgi ile dolduran, kardeşlik duygularını pekiştiren, kırgınlıkları unutturan Ramazan Bayramının ülkemiz ve tün insanlık için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. 

Nice bayramlara ulaşmak dileğiyle...’’

Haber: H. Murat Taner