Üsküp Belediye Başkanı Halil Çallı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" mesajı yayımladı. Başkan Çallı, yayımladığı mesajda halkın iradesine zincir vurulamayacağının altını çizdi.

Başkan Çallı, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“15 Temmuz 2016 gecesi aziz milletimiz, tarife muhtaç olmayan bir kahramanlık destanı yazarak hain terör örgütü FETÖ’nün alçak darbe girişimini akamete uğratmıştır. Darbe girişiminde bulunan hainler demokratik devletin temeli, milli egemenliğimizin sembolü Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizi bile bombalama cüretinde bulunmuş ancak milletvekillerimiz, milletimizin meclisini canları pahasına korumuşlardır.

Halkımız vatan uğruna sokaklara dökülmüş, hiç düşünmeden canlarını feda etmiştir. Türk Milleti, göstermiş olduğu bu kahramanlıkla daha önce defalarca olduğu gibi kendi iradesine zincir vurulamayacağını tüm dünyaya ilan etmiştir.

15 Temmuz’un yıl dönümünde milletimize, laik ve demokratik devletimize yapılan her türlü kötü niyetli saldırıyı lanetliyor, 15 Temmuz Şehitlerini bir kez daha rahmet, gazilerimizi minnetle anıyorum. Acısını hala yüreğimizde hissettiğimiz şehitlerimizin ruhları şad olsun. Milletimizin ve hemşehrilerimin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum”

“15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Kutlu Olsun”
“15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Kutlu Olsun”
İçeriği Görüntüle

Kaynak: Haber Merkezi