Lüleburgaz Belediyesi, kadınların sosyal ve ekonomik hayatta güçlenmesi adına önemli bir adım daha attı. Belediye, “Üreten Kadınların Yanındayız!” sloganıyla başlattığı çalışmalar kapsamında LYKA Nezihe Muhiddin Eğitim Salonu’nda bir atölye gerçekleştirdi. Burcu Aslan’ın rehberliğinde düzenlenen etkinlik, Üreten Kadın Meydanı’nda faaliyet gösteren kadınlara özel olarak planlandı.
Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Atölyesi’nde kadınlara eşitlik kavramı, toplumsal roller ve fırsat eşitliği konularında bilgi aktarıldı. Katılımcılar, günlük yaşamda ve iş hayatında karşılaştıkları sorunları tartışarak çözüm yolları üzerine fikir alışverişinde bulundu. Atölye aynı zamanda kadınların dayanışmasını güçlendiren bir platform işlevi gördü.
Lüleburgaz Belediyesi, kadınların sadece ekonomik olarak değil aynı zamanda sosyal ve kültürel açıdan da güçlenmesini hedeflediğini açıkladı. Yetkililer, benzer etkinliklerin ilerleyen dönemlerde de sürdürüleceğini belirtti. “Kadınların güçlenmesi için çalışmalarımız devam edecek” diyen belediye, eşitlik ve üretim odaklı projeleriyle kentte fark yaratmaya kararlı olduklarını vurguladı.