Kırklareli’nde özellikle dar sokaklarda yaşanan park sorunu, yayalar açısından ciddi bir probleme dönüşmüş durumda. Kentin farklı noktalarında sürücülerin araçlarını kaldırımlara park etmesi nedeniyle kaldırımlar amacının dışında kullanılırken, yayalar yürümek için yolun ortasına inmek zorunda kalıyor.
Vatandaşlar, kaldırım üzerine park edilen araçlar yüzünden bebek arabasıyla, yaşlılar ve engelli bireylerin büyük zorluk yaşadığını dile getiriyor. Kaldırımların yayalara ait olduğunu vurgulayan çevre sakinleri, bu durumun hem güvenliği tehlikeye attığını hem de günlük yaşamı olumsuz etkilediğini ifade ediyor.
Bölgede yaşayan vatandaşlar, park alanlarının yetersizliğinin bu sorunun temel nedeni olduğunu belirtirken, denetimlerin artırılmasını ve sürücülerin daha duyarlı davranmasını istiyor.
Haber: Furkan Konu





