Kırklareli’nde kaldırım üzerine park edilen araçlar, yayaların geçişini zorlaştırıyor. Özellikle dar sokaklarda kaldırımın büyük bölümünü kaplayan araçlar nedeniyle vatandaşlar yürümekte güçlük çekerken, bazı yayalar yolun araç trafiğine açık kısmını kullanmak zorunda kalıyor. Bu durum ise hem yayalar hem de sürücüler açısından risk oluşturuyor.
Kent merkezinde sıkça karşılaşılan kaldırım işgali, özellikle yaşlılar, çocuklar ve bebek arabası kullanan aileler için ciddi bir sorun haline geliyor. Yaya kullanımına ayrılmış alanların araçlar tarafından kapatılması nedeniyle vatandaşlar günlük yaşamda çeşitli zorluklarla karşı karşıya kalırken, kaldırımların amacına uygun kullanılmadığına dikkat çekiliyor.
Vatandaşlar, kaldırımların yayalara ait olduğuna vurgu yaparak bu tür park ihlallerinin önlenmesi için daha fazla denetim yapılmasını talep ediyor. Kaldırımların işgal edilmesinin hem şehir düzenini olumsuz etkilediği hem de yaya güvenliğini tehlikeye attığı belirtilirken, kurallara uyulmasının önemine dikkat çekiliyor.
Haber: Furkan Konu




