Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, 2026 yılı Mart ayına ilişkin ihracat verilerini açıkladı. Ilık, Kırklareli merkezli firmaların Mart ayında 11 milyon 843 bin dolar ihracat gerçekleştirdiğini belirtti.
Açıklamaya göre, 2026 yılı Mart ayında yapılan ihracat, bir önceki ay olan Şubat ayına göre yüzde 28,8 oranında artış gösterirken, 2025 yılının aynı ayına göre ise yüzde 27 oranında azaldı. 2026 yılının ilk üç ayında ise toplam ihracat 31 milyon 18 bin dolara ulaşırken, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 17,1 oranında düşüş kaydedildi.
Mart ayında Kırklareli’nden en fazla ihraç edilen ürünler arasında hububat, bakliyat ve yağlı tohumlar ile tekstil ve hammaddeleri, çimento, cam, seramik ve toprak ürünleri, kimyevi maddeler, demir ve demir dışı metaller, çelik, makine ve aksamları ile mobilya, kağıt ve orman ürünleri yer aldı.
İhracat yapılan ülkeler arasında ise Gana, ABD, Bulgaristan, İtalya, Zambiya, Suriye, Kenya ve Romanya öne çıktı. Başkan Ilık, Kırklareli’nin ihracat performansının artırılması için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.





