Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (Kırklareli TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, Yunus İnşaat Firması sahibi Cevdet Çavdır’ı ağırladı. Gerçekleştirilen ziyarette Kırklareli’ndeki inşaat sektörünün mevcut durumu, sektörel gelişmeler, karşılaşılan fırsatlar ve kentte hayata geçirilen kentsel yatırımlar üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. Başkan Ilık, Kırklareli’nin ekonomik gelişimine katkı sağlayan yatırımların ve girişimcilik faaliyetlerinin önemine dikkat çekti.
İnşaat sektörünün yalnızca yapı ve yaşam alanlarının oluşturulmasıyla sınırlı olmadığını belirten Başkan Ilık, sektörün birçok farklı iş kolunu doğrudan ve dolaylı olarak etkilediğini ifade etti. İnşaat sektöründeki gelişimin istihdamın artmasına, ticari faaliyetlerin canlanmasına, yeni yatırımların hayata geçirilmesine ve şehirlerin modern bir yapıya kavuşmasına katkı sağladığını vurgulayan Ilık, Kırklareli’nin sahip olduğu ekonomik potansiyelin daha iyi değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.
İş dünyasında faaliyet gösteren girişimcilerin desteklenmesini önemsediklerini belirten Başkan Ilık, oda olarak üyelerin ticari faaliyetlerini geliştirmeleri, yeni fırsatlara ulaşmaları ve karşılaştıkları sorunların çözümüne katkı sunmak amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi. Kırklareli’nin yatırım, üretim, istihdam ve ticaret alanlarında daha güçlü bir konuma ulaşması için birlik ve dayanışmanın önemine değinen Ilık, Cevdet Çavdır’a nazik ziyareti dolayısıyla teşekkür ederek iş hayatında başarılarının ve kazançlarının artarak devam etmesini diledi.




