Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü, 3-7 Haziran 2024 tarihleri arasında 5 gün süreyle UMKE Temel Eğitimi düzenledi. Teorik eğitimler Kırklareli Ticaret Borsası toplantı salonunda, uygulamalı saha eğitimleri ve tatbikatlar ise Kofçaz ilçesinde gerçekleştirildi. Eğitim programının sonunda düzenlenen sertifika törenine Kofçaz Belediye Başkanı ve UMKE gönüllüsü Levent Şenol ile İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem Cerit katıldı.

UMKE Temel Eğitimi Nedir?

Bursa'nın manevi mekânı yeni binasına kavuşuyor Bursa'nın manevi mekânı yeni binasına kavuşuyor

UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) Temel Eğitimi, zorlu saha koşullarında medikal kurtarma operasyonlarına hazırlık amacıyla düzenlenir. Eğitim süresince katılımcılar, Temel Yaşam Desteği, Hasta/Yaralı Taşıma Teknikleri, İp Bağlama Teknikleri, Medikal Çanta Kullanımı, Hasta Paketleme, Yüksekten İniş ve Enkazdan Hasta/Yaralı Kurtarma gibi konularda teorik ve pratik eğitimler aldılar. Bu eğitimler, çeşitli istasyonlarda uygulamalı olarak gerçekleştirildi.

Kırklareli UMKE Temel Eğitimi, UMKE ekiplerinin bilgi ve becerilerinin güncellenmesi, afet müdahale potansiyelinin ortaya konması ve afetle ilgili bölgesel ve yerel kurumlarla koordinasyonun öneminin anlaşılması açısından büyük faydalar sağladı. Eğitimin sonunda, katılımcılar edindikleri bilgileri pratikte uygulama fırsatı buldu.

Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü, eğitim sürecine katkıda bulunan ve katılım sağlayan herkese teşekkür ederek, bu tür eğitimlerin UMKE ekiplerinin profesyonellik seviyesini artırdığını ve olası afet durumlarında daha etkin müdahalede bulunmalarını sağladığını belirtti.

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay