23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kırklareli’nde düzenlenen törenlerle kutlandı. Yağış nedeniyle yürüyüş iptal edilirken, ilk olarak Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda çelenk sunma töreni düzenlendi. Milli Eğitim Müdürlüğü çelengini Atatürk Anıtı’na Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Hilal Liliyar Özefsun bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından tören sona erdi.

54Ad4654 7C99 4240 9Dce 44C149Bfb0F7

Belediye Başkanını Arayan Minik Vali Daha Çok Park İstedi

Daha sonra öğrenciler makamlarda yerini aldı. Kırklareli Valisi Birol Ekici’nin makamına önce Atatürk İlkokulu öğrencisi Hiranur Nas oturdu. Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Hilal Liliyar Özefsun ve öğretmenlerinde hazır bulunduğu ziyarette, Vali Birol Ekici, Nas ile bir süre sohbet ettikten sonra herhangi bir talimatı olup olmadığını sordu. Bunun üzerine Nas, Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut ile görüşmek istediğini söyledi. Kurulan telefon bağlantısı sonrası Nas, Başkan Bulut’tan mahallerinde yeterince park olmadığını söyleyerek park yapılmasını istedi. Bulut bunun üzerine gerekli talimatı vereceğini belirtti.

Daha sonra Tevfik Fikret Ortaokulu’ndan Yaşar Eriş isimli öğrenci makama oturdu. Eriş ile bir süre sohbet eden Vali Birol Ekici, ona da bir talimatı olup olmadığını sordu. Ekici, İl Emniyet Müdürü Sinan Çamuroğlu ile görüşmek istediğini belirtti. Gerçekleştirilen bağlantı sonrası Eriş, kendisini okullarına beklediklerini belirterek Emniyet Müdürü Çamuroğlu’nu okullarına davet etti.

Kutlamalar Spor Salonu’nda Sürdü

Buradaki program Vali Ekici’nin çocuklara hediye vermesi ile son buldu. Kutlamalar buranın ardından yağış nedeniyle Kırklareli Atatürk Spor Salonu’nda sürdü. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından günün önemine ilişkin konuşmayı öğrenciler adına Bade Uman yaptı. Ardından Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Hilal Liliyar Özefsun açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

9633Fe02 38De 4E98 B4Af 4227Df18A161

Başkan Özalp, Yeğeninin Nikahını Kıydı Başkan Özalp, Yeğeninin Nikahını Kıydı

Sevincimizi tüm dünya çocuklarıyla paylaşıyoruz

Özefsun, “23 Nisan 1920 tarihi, bağımsızlık ve demokrasi tarihimizin önemli bir dönüm noktasıdır. Milletimizin birlik ve beraberlik içerisinde cumhuriyete ve istikbaline doğru şahlanışının mihenk taşıdır. Kurulduğu ilk günden bu yana milletimizin hür sesi olan TBMM; hürriyetimizin, egemenliğimizin ve demokrasimizin sarsılmaz kalesidir. 104 yıldır milli birlik ve beraberliğimizin de teminatıdır.

Sevgiye, barışa, dostluğa, kardeşliğe açılan aydınlık ve büyük bir kapı olan 23 Nisan; sevinç ve gururla kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ülkemizin geleceğinin teminatı olan çocuklarımıza sevgi ve güvenini göstermektedir. Bizler o kadar şanlı ve şanslı bir milletiz ki ülkemizin kurucusu, önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bize olan güveni sayesinde dünyanın ilk ve yegane çocuk bayramı olarak tarihe geçen, millet egemenliğine dayanan demokrasinin ve Cumhuriyetin temellerinin atıldığı gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sayesinde tüm dünya çocuklarıyla Ulusal Egemenlik sevincimizi paylaşıyoruz” dedi.  

Özefsun’un konuşmasının ardından Atatürk Anaokulu Anasınıfı öğrencilerinin ront gösterisi ile minikler, salonu dolduranlara Türk Bayraklı pelerinleri ile görsel bir şölen yaşattılar.

Şiir ve halk oyunları gösterileri, resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere Vali Ekici tarafından ödüllerinin verilmesi ile süren program Atatürk Ortaokulu’nun halk oyunlarından derlenen Bölgeler Gösterisi ile son buldu. Yabancı çocuklarında katıldığı törende, Vali Birol Ekici ve Belediye Başkanı Derya Bulut ile çocuklar ve aileleri sık sık hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haber: H. Murat Taner