Kırklareli’nde sonbaharın gelmesiyle birlikte ceviz sezonu da açıldı. Hasadın tamamlanmasının ardından tezgâhlar, yeni sezon cevizlerle doldu. Vatandaşlar, özellikle yerli üreticilerin doğal yöntemlerle kuruttuğu ve kabuklu olarak satışa sunduğu cevizleri tercih ediyor. Kent genelinde üreticiler, hem verim hem de kalite açısından bu yılki hasadın yüz güldürdüğünü belirtiyor.

Üreticiler, cevizin fiyatının kaliteye ve türüne göre değiştiğini ifade ederken, ilgi görmesinden memnun olduklarını dile getiriyor. Taze cevizlerin bol olduğu bu dönemde, vatandaşlar kış hazırlıkları kapsamında hem tüketim hem de saklama amaçlı ceviz alımlarını sürdürüyor. Kırklareli’nin verimli topraklarında yetişen cevizlerin, aroması ve lezzetiyle bölge dışından da talep gördüğü belirtiliyor.

Pınarhisar’da Cumhuriyet’in 102. Yılı Coşkuyla Kutlandı
Pınarhisar’da Cumhuriyet’in 102. Yılı Coşkuyla Kutlandı
İçeriği Görüntüle

Haber: Furkan Konu

Muhabir: Furkan Konu