Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, koruma ve bakım altında bulunan çocukların katılımıyla kış mevsimine hazırlık kapsamında anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi. Düzenlenen etkinlikte çocuklarla birlikte hamurlar açılırken erişteler kesildi. Çocukların aktif olarak yer aldığı çalışmada hem geleneksel kış hazırlıkları uygulamalı olarak tanıtıldı hem de birlikte üretmenin keyfi yaşandı.

Kırklareli’nde Çocuklarla Kitap Okuma Etkinliği
Kırklareli’nde Çocuklarla Kitap Okuma Etkinliği
İçeriği Görüntüle

Etkinlik kapsamında çocuklar, geçmişten günümüze sürdürülen geleneksel kış hazırlıklarından biri olan erişte yapımını deneyimleme fırsatı buldu. Hamurların açılması ve eriştelerin kesilmesi aşamalarında çocukların sürece dahil olmasıyla, günlük yaşam becerilerinin desteklenmesi ve kültürel değerlerin gelecek nesillere aktarılması amaçlandı. Birlikte gerçekleştirilen hazırlıklar, çocukların paylaşma ve dayanışma duygularını güçlendiren keyifli bir ortam oluşturdu.

Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen etkinlikle, çocukların sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sunulurken geleneksel kış hazırlıklarının da tanıtılması sağlandı. Çocukların katılımıyla gerçekleştirilen çalışma, birlikte üretmenin ve paylaşmanın mutluluğunun yaşandığı samimi bir etkinlik olarak tamamlandı.

Kaynak: Haber Merkezi