Cumhuriyet’in ilanının 102. yılı Kırklareli’nde düzenlenen çelenk sunma töreniyle başladı. Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törende Kırklareli Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Kırklareli Belediyesi çelenkleri anıta sunuldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sona eren törene, il protokolü, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, öğrenciler, askerler ve vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri 29 Ekim Çarşamba günü de devam edecek. Sabah 10.15’te Valilik Makamı’nda tebriklerin kabulüyle başlayacak program, 11.00’de Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’ndaki kutlama töreniyle sürecek. Gün içinde Türk Yıldızları Akrobasi Timi’nin gösteri uçuşu, Cumhuriyet yürüyüşü, kabul töreni ve Kırklareli Belediyesi Çok Sesli Çocuk Korosu ile bando konseri gerçekleştirilecek.
Haber: H. Murat Taner





