Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda, 20 Ekim Dünya Osteoporoz Günü etkinlikleri kapsamında “Dünya Osteoporoz Günü Semineri” düzenlendi. Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü Dr. Mehmet Fuat Umay Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminere, Kırklareli Üniversitesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Betül Çiftçi ile Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Hekimi Uzm. Dr. Duygu Öztürk konuşmacı olarak katıldı. Etkinlikte ayrıca Kırklareli Kanser Savaş Derneği ve Kırklareli Türk Anneler Derneği temsilcileri ile İl Sağlık Müdürlüğü personeli yer aldı.
Seminerde, kemik yoğunluğunun azalmasıyla kemiklerin daha kırılgan hâle gelmesine neden olan osteoporoz hakkında bilgilendirme yapıldı. Hastalığın erken dönemde tespit edilmesinin önemi üzerinde durulurken korunma yöntemleri ve kemik sağlığının desteklenmesine yönelik konular ele alındı. Katılımcılara osteoporoz riskine karşı bilinçli hareket etmenin ve gerekli sağlık kontrollerini zamanında yaptırmanın önemi aktarıldı.
Dünya Osteoporoz Günü kapsamında gerçekleştirilen etkinlikle, toplumda kemik sağlığına yönelik bilincin artırılması ve osteoporoz konusunda farkındalık oluşturulması hedeflendi. Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen seminerin, hastalığın erken tanısı ve korunma yolları hakkında bilgi paylaşımına katkı sağlaması amaçlandı.




