Kırklareli Valisi Uğur Turan başkanlığında 2026 yılı Ağustos Ayı Kırklareli İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Kırklareli Valiliği Atatürk Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya 55’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Temur, Cumhuriyet Savcısı Ertuğrul Tüfekçioğlu, mülki idare amirleri ve güvenlik bürokrasisi temsilcileri katıldı. Toplantıda kent genelinde yürütülen güvenlik ve asayiş çalışmaları kapsamlı şekilde ele alındı.
Toplantının gündeminde sınır güvenliği, düzensiz göç, kaçakçılık, terör, uyuşturucu ve organize suçlarla mücadele ile aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalar yer aldı. Trafik güvenliği ve genel asayiş olaylarının yanı sıra 2026-2027 eğitim ve öğretim yılı kapsamında okul çevreleri ile öğrenci güvenliğine yönelik alınacak tedbirler de değerlendirildi. Ayrıca Kırklareli Üniversitesi yerleşkeleri, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı öğrenci yurtları ve çevrelerinde akademik yıl boyunca uygulanacak güvenlik tedbirleri ile spor müsabakaları ve toplu etkinliklerde alınacak önlemler görüşüldü.
Siber suçlar, sosyal medya üzerinden işlenen suçlar, aile içi ve kadına yönelik şiddet, dolandırıcılık ve finansal suçlarla mücadelenin yanı sıra orman yangınlarına karşı alınan tedbirler, yaz ve deniz turizmine yönelik güvenlik çalışmaları, HAYAT 112 Acil Mobil Uygulaması ve 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında yürütülen çalışmalar da toplantıda ele alındı. Mevcut tedbirlerin gözden geçirildiği toplantıda Vali Turan, vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla ilgili kurum ve birimler tarafından yürütülen çalışmaların aynı kararlılık ve hassasiyetle sürdürüleceğini ifade etti.





