Lüleburgaz Belediyesi, çevreyi kirletenlere karşı kararlı mücadelesini sürdürüyor. Çevre zabıtasının yaptığı denetimlerde Dr. Ferit Eczacıbaşı Caddesi’nde kamyonetiyle atık boşaltan bir şahıs tespit edilirken, Umurca Köprüsü altında çevreye atık boşaltan bir başka kişi ve aynı noktaya boş enerji içeceği kutusu bırakan üçüncü şahıs suçüstü yakalandı.
Yapılan işlemler sonucunda ilk iki olaya 50’şer bin, üçüncü olaya ise 25 bin TL olmak üzere toplamda 125 bin TL idari para cezası uygulandı. Belediye yetkilileri, çevreyi kirletenlere karşı hiçbir şekilde tolerans gösterilmeyeceğini, kentteki temiz ve sağlıklı yaşam alanlarının korunması için mücadeleye devam edileceğini vurguladı.
Lüleburgaz Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Kimse çevremizi kirletip kaçabileceğini sanmasın! Lüleburgaz’da çevreyi kirletenlere taviz yok. Temiz ve yaşanabilir bir kent için mücadelemiz kararlılıkla sürecek” ifadelerine yer verildi.
Öte yandan vatandaşların da çevre kirliliğine karşı duyarlı olmaları çağrısında bulunuldu. Belediye, çevreyi kirleten kişilerin 444 55 39 numaralı çağrı merkezi veya Lüleburgaz Mobil Uygulaması’ndaki “Çek Gönder” butonu üzerinden bildirilmesini istedi.
Alınan bu karar ve uygulanan cezalar, çevreyi korumak adına caydırıcı bir adım olarak değerlendirilirken, Lüleburgaz Belediyesi’nin çevreye duyarlı politikalarını da bir kez daha gözler önüne serdi.