Hac ibadetini yerine getirmek üzere kutsal topraklara hareket edecek olan hacı adaylarını uğurlamak için Lüleburgaz Müftülüğü bir tören düzenledi. Tarihi Sokullu Mehmet Paşa Camii avlusunda gerçekleşen etkinlik, hacı adaylarının manevi desteğini sağlamak ve onları dualarla yolcu etmek amacıyla düzenlendi.

Alt yapı çalışmalarında 2.yüzyıla ait kitâbe bulundu Alt yapı çalışmalarında 2.yüzyıla ait kitâbe bulundu

Törende, Lüleburgaz İlçe Müftüsü Sabri Demir ve Türkiye Diyanet Vakfı Muvazzaf Görevlisi Ramazan Esendemir ile Babaeski Müftüsü Faruk Koçak tarafından dua edildi. Dualar eşliğinde hacı adaylarına hayırlı ve güvenli bir yolculuk dileğinde bulunuldu. Hacı adayları, bu özel törenle kutsal topraklara dualarla uğurlandılar.

Lüleburgaz Müftülüğü tarafından yapılan açıklamada, ‘’Lüleburgaz Müftülüğü'nden Hac kafilesine uğurlama. Lüleburgaz Tarihi Sokullu Mehmet Paşa Camii avlusunda Lüleburgaz İlçe Müftüsü Sn. Sabri Demir ve Türkiye Diyanet Vakfı Muvazzaf Görevlisi Ramazan Esendemir ve Babaeski Müftüsü Sn. Faruk Koçak hocamızın yaptığı dua ile hacılarımız kutsal topraklara uğurlandı.’’ ifadeleri yer aldı.

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay