Lüleburgaz İlçe Müftülüğü tarafından Yaz Kur’an Kursları dönem sonu kapsamında düzenlenen Bilgi Yarışması, Lüleburgaz Diyanet Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirildi. İlçe merkezi, belde ve köylerde faaliyet gösteren Yaz Kur’an Kurslarının en başarılı öğrencilerinin katıldığı yarışma, 7 farklı sınıfta düzenlendi. Yarışmaya toplam 120 öğrenci katılırken, öğrenciler yıl boyunca edindikleri Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler alanındaki kazanımlarını değerlendirme fırsatı buldu.

Yarışma sonucunda 19 öğrenci 100 tam puan alarak mülakat aşamasına katılmaya hak kazandı. Gerçekleştirilen mülakatın ardından kız ve erkek öğrenciler ayrı kategorilerde değerlendirilirken, birincilik, ikincilik ve üçüncülük derecelerini elde eden toplam 6 öğrenciye ödülleri takdim edildi. Tam puan alan diğer 13 öğrenciye ise mansiyon ödülü verildi. Ayrıca yarışmaya katılan tüm öğrencilere Lüleburgaz İlçe Müftüsü Sabri Demir tarafından çeşitli ödüller takdim edildi.

Başkan Talay, Seranay ve Emre Çiftinin Nikâhını Kıydı
Başkan Talay, Seranay ve Emre Çiftinin Nikâhını Kıydı
İçeriği Görüntüle

Ödül töreninin ardından Lüleburgaz İlçe Müftülüğü Konferans Salonu’nda yarışmaya katılan öğrenciler ve velilerden oluşan yaklaşık 200 kişilik topluluğa hitap eden İlçe Müftüsü Sabri Demir, öğrencileri elde ettikleri başarılardan dolayı tebrik etti. Velilere ve Kur’an kursu öğreticilerine teşekkür eden Demir, gençlerin Kur’an-ı Kerim ve dini bilgilerle yetişmesinin önemine dikkat çekti. Yarışmanın gerçekleştirilmesinde 6 ilçe vaizi, 1 uzman, 5 destek personeli ve 3 memur olmak üzere toplam 15 personel görev alırken, Lüleburgaz İlçe Müftülüğü yarışmaya katılan tüm öğrencileri tebrik ederek dereceye giren öğrencileri kutladı ve eğitim sürecine katkı sağlayan öğreticiler, veliler ve görevli personele teşekkür etti.

Kaynak: Haber Merkezi