Lüleburgaz’ın gururu Batı Spor Kulübü, yüzme branşındaki başarılarına bir yenisini daha ekledi. Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından düzenlenen Vedia Nil Apak Anısına Arena 11-12 Yaş Ulusal Gelişim Ligi Türkiye Finali Yüzme Şampiyonasında 1172 sporcunun mücadele ettiği organizasyonda, antrenör Osman Taşkıran’ın sporcusu Ilgım Ertaş büyük bir başarıya imza attı.
Ertaş, 100 metre serbest, 200 metre karışık, 100 metre kurbağa ve 200 metre kurbağa yarışlarında gösterdiği üstün performansla 4 branşta Türkiye şampiyonu oldu. Genç sporcu, bu derecelerle Milli Takım hedefi yolunda önemli bir adım daha atmış oldu.

Kulüp yönetimi, Ilgım Ertaş ve antrenörü Osman Taşkıran’ı tebrik ederek başarılarının süreceğine inandıklarını belirtti. Batı Spor Kulübü yetkilileri, yüzme branşında yeni yetenekleri keşfetmek için çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü aktararak, “Lüleburgaz’da yüzme sporunu daha geniş kitlelere ulaştırmak istiyoruz. Yetenekli gençleri kulübümüze bekliyoruz” açıklamasını yaptı.
Milli Takım Antrenörü Osman Taşkıran ise sürecin zorluğuna dikkat çekerek, antrenör kadrosunun desteğiyle disiplinli bir çalışma programı oluşturduklarını vurguladı. Taşkıran, “Amacımız Lüleburgaz’ın adını sadece Türkiye’de değil, uluslararası platformlarda da gururla duyurmak. Bunun için disiplinli çalışmaya devam edeceğiz” dedi.




