Türkiye Cumhuriyeti Filibe Başkonsolosluğu'nun düzenlediği iftar  ve diğer dini etkinliklerde Kırklareli İl Müftüsü Yusuf Eviş, Kofçaz İlçe Müftüsü Kasım Coşkun ve Müezzin Necmettin Ötün, önemli bir rol üstlendiler.

Müdür Karaca’dan Çilek Evi'ne Ziyaret Müdür Karaca’dan Çilek Evi'ne Ziyaret

Filibe'de gerçekleştirilen iftarda, Mestanlı Belediyesi, Mestanlı Yöresi Kültür ve Dayanışma Derneği ile iş insanı Fuat Güven'in katkılarıyla düzenlenen buluşmada, Kırcaali Belediye Başkanı Erol Mümün, Mestanlı Belediye Başkanı İlknur Kazım ve Bulgaristan Müslümanları Diyaneti Başmüftü Yardımcısı Beyhan Mehmed gibi önemli isimlerle bir araya gelindi. Bu iftar etkinliği, üç binin üzerinde soydaşın katılımıyla gerçekleşti ve dostluk, dayanışma ve kültürel paylaşımı simgeliyordu.

Ayrıca, Filibe Muradiye Camii'nde düzenlenen Mevlid programında ise, Türkiye'den gelen Kırklareli İl Müftüsü Yusuf Eviş, Kofçaz İlçe Müftüsü Kasım Coşkun ve Müezzin Necmettin Ötün, önemli bir sunum gerçekleştirdiler.

 Türkiye Cumhuriyeti Filibe Başkonsolosluğu tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Mestanlı Belediyesi, Mestanlı Yöresi Kültür ve Dayanışma Derneği ve iş insanı Fuat Güven’in katkılarıyla düzenlenen iftarda, Kırcaali Belediye Başkanı Erol Mümün, Mestanlı Belediye Başkanı İlknur Kazım, Kırcaali bölgesi Milletvekilleri Bulgaristan Müslümanları Diyaneti Başmüftü Yardımcısı Beyhan Mehmed, Kırcaali Bölge Müftüsü Basri Eminefendi, STK temsilcileri, iş insanları ve üç bini aşkın soydaşımızla bir araya geldik. Filibe Muradiye Camii’nde ise, Sosyal İşler Ataşeliğimiz ve Filibe Bölge Müftülüğü organizasyonunda ülkemizden gelen Kırklareli İl Müftüsü Yusuf Eviş, Kofçaz İlçe Müftüsü Kasım Coşkun ve Müezzin Necmettin Ötün, bir Mevlid programı sundular. “

Haber: Arzu Dursun Atay