Pehlivanköy Anadolu Lisesi öğrencileri, "2023-1-TR01-SCH-000163482" numaralı okul eğitimi akreditasyonu projesi kapsamında Avusturya Viyana'da gerçekleşen eğitim ve gözlem faaliyetlerine katıldıktan sonra ülkelerine dönerek ilçe milli eğitim müdürüyle bir araya geldi. Projenin amacı, öğrencilerin uluslararası düzeyde eğitim ve kültür alışverişine katılarak kendilerini geliştirmelerine olanak sağlamak ve okulun uluslararası alanda tanıtımını artırmaktı.

Avusturya'da geçirdikleri süre boyunca öğrenciler, farklı eğitim sistemlerini gözlemleyerek deneyim kazandılar ve uluslararası düzeyde öğrenme imkanı elde ettiler. Bu süreçte edindikleri bilgi ve deneyimlerin, kendi okullarına ve ilçelerine dönüşlerinde nasıl bir katkı sağlayacağı üzerine de değerlendirmelerde bulundular.

Ülkelerine döndükten sonra, öğrenciler ve okul müdürü, Pehlivanköy'ün ilçe milli eğitim müdürüyle bir araya gelerek proje sürecini değerlendirdiler. İlçe milli eğitim müdürü, öğrencilerin ve okulun uluslararası alanda temsil edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek öğrencileri ve okul yönetimini tebrik etti.

Tekirdağ'da Eğitim Yatırımları Toplantısı yapıldı Tekirdağ'da Eğitim Yatırımları Toplantısı yapıldı

Öğrenciler, Avusturya'da geçirdikleri süre boyunca edindikleri deneyimlerin, kendilerine ve okullarına olumlu katkılar sağlayacağını belirttiler. Projenin, öğrencilerin kültürel anlamda da birçok farklılıkla tanışmasına ve dünya görüşlerini genişletmesine yardımcı olduğu ifade edildi. Bu tür uluslararası projelerin, gençlerin kişisel ve akademik gelişimlerine önemli katkılar sağladığı vurgulandı.

 Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay