Şehir merkezinde ve mahalle aralarında gelişigüzel park edilen araçlar, özellikle dönemeç noktalarında hem sürücüler hem de yayalar için risk oluşturuyor. Görüş açısını daraltan bu parklar, karşıdan gelen araçların fark edilmesini zorlaştırırken, dar sokaklarda trafik akışını da olumsuz etkiliyor.
Kırklarelili vatandaşlar, özellikle yoğun kullanılan cadde ve sokakların kesişim noktalarında park edilen araçların geçişi güçleştirdiğini belirtiyor. Dönemeçlere bırakılan araçlar nedeniyle sürücülerin karşıdan gelen aracı son anda fark edebildiği, bu durumun ise kazalara davetiye çıkardığı ifade ediliyor. Aynı zamanda yayaların da yolun karşısına geçerken görüş alanlarının kapanması nedeniyle zor anlar yaşadığı belirtiliyor.
Özellikle okul çevreleri ve yerleşim alanlarının yoğun olduğu mahallelerde bu durumun daha sık yaşandığı dile getiriliyor. Vatandaşlar, sürücülerin park ederken dönemeçleri ve kavşak noktalarını boş bırakması gerektiğini vurgularken hem yaya güvenliği hem de trafik akışının sağlıklı ilerleyebilmesi için daha dikkatli olunması gerektiğini ifade ediyor.
Haber: H. Murat Taner




