Pınarhisar Kaymakamı Enver Özderin, beraberinde Pınarhisar Orman İşletme Şefi Ramazan Ateş ile birlikte ilçedeki ormanlık alanlarda incelemelerde bulundu. Karıncak ve Ataköy köyleri ile Kaynarca Beldesi’ndeki Yeşil Kuşak Karaçam sahalarında ve Akören köyü sınırları içerisinde bulunan Karaçam sahalarında devriye gerçekleştiren Kaymakam Özderin, orman yangınlarına karşı alınan tedbirleri yerinde değerlendirdi.

Aile Eylem Planı Değerlendirildi
Aile Eylem Planı Değerlendirildi
İçeriği Görüntüle

Gerçekleştirilen saha çalışması kapsamında ormanlık alanlarda yangın riskine karşı yürütülen hazırlık ve önlemler incelendi. Kaymakam Özderin, sorumlu bölgelerde görev yapan yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi alarak mevcut tedbirlerin uygulanma durumunu değerlendirdi. Özellikle yaz aylarında artan yangın riskine karşı erken müdahale ve sahadaki kontrollerin önemine dikkat çekilirken, ormanların korunmasına yönelik çalışmaların koordineli şekilde sürdürülmesinin gerekliliği vurgulandı.

Pınarhisar’da orman varlığının korunması ve olası yangınların önlenmesine yönelik denetim ve çalışmaların devam edeceği belirtildi. Kaymakam Özderin, ormanların korunmasının yalnızca kurumların değil, toplumun ortak sorumluluğu olduğuna dikkat çekerek, doğal zenginliklerin gelecek nesillere aktarılması için gerekli hassasiyetin gösterilmesinin önemini ortaya koydu. “Hep birlikte koruyacak, hep beraber yaşatacağız” mesajıyla ormanların korunmasına yönelik mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği ifade edildi.

Kaynak: Haber Merkezi