Sağlık Evleri İçin Yerinde Değerlendirme Yapıldı Sağlık Evleri İçin Yerinde Değerlendirme Yapıldı

Kırklareli Merkez Sağlıklı Hayat Merkezi, Mart ayında gerçekleştirilen Gebe Bilgilendirme Sınıfı'nda "Eşli Eğitimi" programı düzenledi. 29 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilen etkinlikte, Ebe Özge Nur Şen ve Ebe Arzu Beşer tarafından ebeveyn adaylarına yönelik özel bir eğitim verildi.

Program kapsamında, babaların doğum sürecinde eşlerine nasıl destek olabilecekleri anlatıldı ve uygulamalı olarak gösterildi. Ayrıca, bebek bakımında gaz çıkarma ve bebekleri rahatlatma teknikleri babalara maketler üzerinde uygulamalı olarak gösterildi. Eğitim boyunca vurgulanan önemli konulardan biri de ebeveynler arasındaki dayanışma ve ailenin korunması oldu.

Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, ‘’Kırklareli Merkez Sağlıklı Hayat Merkezi Mart Ayı Gebe Bilgilendirme Sınıfı “Eşli eğitimi “29.03.2024 tarihinde Ebe Özge Nur Şen ve Ebe Arzu Beşer tarafından gerçekleştirilmiştir. Babaların doğuma ve eşlerine desteği anlatılmış, uygulamalı olarak gösterilmiştir. Bebek bakımında gaz çıkarma ve bebekleri rahatlatma tutuşları babalar tarafından maketlere uygulanmıştır. Ebeveyn olma sürecinde “eşlerin birbirine desteği ve ailenin korunması” konularında eğitim verilmiştir. Ailelerimizin sağlıkla bebeklerine kavuşmalarını dileriz.’’ ifadelerine yer verildi.

Haber: Arzu Dursun Atay