Doğa temelli çözümlerle tarımın sürdürülebilirliği artırılacak Doğa temelli çözümlerle tarımın sürdürülebilirliği artırılacak

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, il genelinde yürüttüğü süne çalışmaları kapsamında önemli bir adım daha attı. Merkez ilçe köyleri ve diğer ilçelerde yapılan “Nimf Sürveyleri” tamamlanarak, süne yoğunluğunun yüksek olduğu bölgelerde ilaçlama kararı alındı.

Süne, özellikle tahıl ürünlerinde ciddi zararlara yol açabilen bir böcek türüdür ve bu tür zararlılara karşı mücadele, tarım ürünlerinin verimliliği açısından büyük önem taşır. Yapılan çalışmalarla ilgili detayları paylaşan Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ilaçlama kararının muhtarlara bildirildiğini ve sosyal medya hesaplarından gerekli duyuruların yapıldığını belirtti.

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İlimizin Merkez ilçe köyleri ve diğer ilçelerinde yapılan süne çalışmaları kapsamında, ‘Nimf Sürveyleri’ tamamlanmış olup, süne yoğunluğu yüksek olan köylerde ilaçlama kararı alınmıştır. İlaçlama kararı; muhtarlara bildirilerek, sosyal medya hesaplarımızda gerekli duyurular yapılmış ve böylece ‘Süne Çalışmaları’ tamamlanmıştır.”

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay