İYİ Parti İl Genel Meclis Adayı Tarık Tekeş, Pınarhisar, Kaynarca ve çevre köylerinde "Gönül İttifakı" oluşturacaklarını duyurdu. Tekeş, siyasi parti ayrımı yapmaksızın bölgedeki tüm kesimlerle iş birliği yapacaklarını vurguladı. Tekeş'in açıklamalarıyla ilgili yapılan basın toplantısında, "Hangi siyasi partiye mensup olursa olsun, hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun hiç önemli değil. Halkımızın birbirinden kıymetli her bir ferdiyle Pınarhisar, Kaynarca ve köylerimiz için Gönül İttifakı kuracağız." ifadelerine yer verildi.

Tekeş, önümüzdeki seçimlerde milletvekili veya Cumhurbaşkanı değil, yerel yöneticilerin seçileceğini belirtti. "Çok kıymetli hemşehrilerim Milletvekili seçmeyeceğiz, Cumhurbaşkanı seçmeyeceğiz, ilçemiz, beldemiz ve köylerimiz için yerel yönetici seçeceğiz. Kişileri değerlendireceğiz." şeklinde konuşan Tekeş, aday belirleme sürecinin toplumun beklentileri doğrultusunda gerçekleşeceğini söyledi.

CHP Heyetinden Başkan Gerenli’ye Ziyaret CHP Heyetinden Başkan Gerenli’ye Ziyaret

Tekeş'in açıklamaları, bölgedeki siyasi atmosferde dikkat çekerken, vatandaşlar ise bu girişimin yerel yönetimlerde daha kapsayıcı bir yaklaşım getirebileceğini ifade ettiler.

Haber: Hacı Murat Taner