TEMA Vakfı, Lüleburgaz İlçe Sorumlusu Resül Çokan ve Yeni Mahalle Sorumlusu Sibel Kocaman liderliğindeki aktif gönüllü ekipleriyle çevre bilinci ve sürdürülebilirlik konularında farkındalık yaratmaya devam ediyor.

TEMA Vakfı, düzenlediği etkinliklerle toplumun çevre konularına olan duyarlılığını artırmayı hedefliyor. Bu çerçevede, Lüleburgaz'da gerçekleştirilen Bilim ve Bahar Şenliği'nde, TEMA Vakfı yetkilileri ve gönüllüleri, katılımcılara çevre sorunları ve doğa koruma konularında bilinçlendirme çalışmaları yürütüyor.

Şenlik kapsamında yapılan açıklamada, TEMA Vakfı'nın çevre bilinci ve sürdürülebilirlik anlayışının toplumda yaygınlaşması için aktif bir rol üstlendiği vurgulanırken Kocaman, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak adına çaba gösterdiklerini ifade etti.

Kocaman, etkinlik hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;  “İSTEK Vakfı Lüleburgaz Okullarının Bahar ve Bilim Şenliğinde 100 öğrenciye Ayçiçeği tohumu hediye ettik. Tohumlar fidana,  Fidanlar ağaca,  Ağaçlar ormana dönmeli yurdumda.  Toprak,Hava,Su olmazsa Tarım olmaz. Tarım olmazsa gıda sorunları, salgın hastalıklar olur. İklim Krizi dolayısıyla farkındalık yaratıp ekolojik okur yazar nesil yetiştirmek için mücadeleye devam.

Alt yapı çalışmalarında 2.yüzyıla ait kitâbe bulundu Alt yapı çalışmalarında 2.yüzyıla ait kitâbe bulundu

Haber: Arzu Dursun Atay 

Whatsapp Image 2024 05 11 At 14.19.59

Muhabir: Arzu Dursun Atay