Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli İl Başkanı Bora Terzi, 3 Mayıs'ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun aldığı kararla Dünya Basın Özgürlüğü Günü olarak kabul edildiğini hatırlatarak, basın özgürlüğünün önemine vurgu yaptı. Ancak, Terzi, ülkemizde basın ve medya kuruluşlarının özgür olmadığını ifade etti.

Başkan Terzi, medya kuruluşlarının büyük bir kısmının iktidarın denetimi altında faaliyet gösterdiğini belirterek, gazetecilerin haberlerinin sansürlendiğini, işlerinden kovulduğunu ve hapse atıldığını söyledi. Ayrıca, birçok gazetecinin güvencesiz ve sigortasız çalıştırıldığına dikkat çekti.

Özkan’dan Başkan Arı’ya Tebrik Ziyareti Özkan’dan Başkan Arı’ya Tebrik Ziyareti

İl Başkanı Terzi, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’3 Mayıs, Birleşmiş Milletler Genel Kurulunun 1993 yılında aldığı karar ile tüm dünyada “Dünya Basın Özgürlüğü Günü” olarak kutlanmaktadır.

Ülkemizde, basın ve medya kuruluşları özgür değildir. Medya kuruluşlarının büyük bir kısmı iktidarın denetimi altında faaliyet göstermektedir. Gazetecilerin haberleri sansürlenmekte, gazeteciler yaptıkları haberlerden dolayı işlerinden kovulmakta, hapse atılmaktadır. Birçok gazeteci güvencesiz ve sigortasız çalıştırılmaktadır.

Sınır tanımayan Gazeteciler Örgütünün, Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi Raporunda Ülkemiz 158. sıraya yükselmiştir.

Halkın, haber alma hakkı için büyük fedakarlıkla çalışan tüm basın emekçilerinin “3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü” kutlu olsun.’’

Haber: Arzu Dursun Atay