Kırklareli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü tarafından organize edilen 5. Uluslararası Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Malzeme Teknolojileri Konferansı (NEM 2025), 18-20 Eylül tarihleri arasında İğneada Resort Hotel’de gerçekleştirildi. Akademik dünyanın önemli isimlerini bir araya getiren konferans, hem ulusal hem de uluslararası düzeyde geniş katılıma sahne oldu.
Konferansın açılışına Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Geçbay, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muzaffer Savaş Tepe, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hale Karayer, Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serpil Aközcan Pehlivanoğlu ve NEM 2025 Konferans Başkanı Doç. Dr. Burhan Coşkun’un yanı sıra farklı üniversite ve kurumlardan çok sayıda akademisyen katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Doç. Dr. Burhan Coşkun, konferansa yerli ve yabancı akademisyenlerin yanı sıra özel sektör temsilcilerinin de yoğun ilgi gösterdiğini belirterek toplam 65 katılımcıya teşekkür etti. Coşkun, fen bilimleri ve mühendislik alanlarında kabul edilen çalışmaların iki gün boyunca sunulacağını ve bilimsel paylaşımların verimli bir ortamda gerçekleşmesini temenni etti.
Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Geçbay ise konuşmasında, NEM konferanslarının üniversite ve akademi dünyası için önemli bir platform oluşturduğunu vurguladı. Disiplinlerarası etkileşimin, bilgi alışverişinin ve düzenli olarak devam eden bu tür toplantıların bilimsel gelişime katkı sağladığını ifade etti.
Bilimsel oturumlarda ise K.K.T.C. Doğu Akdeniz Üniversitesi’nden Prof. Dr. Huriye İcil, İtalya Salerno Üniversitesi’nden Prof. Dr. Simona Mancini, Gazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Şemsettin Altındal, Namık Kemal Üniversitesi’nden Prof. Dr. Murat Ateş, Bilkent Üniversitesi’nden Doç. Dr. Engin Durgun ve Koç Üniversitesi’nden Doç. Dr. Mehmet Cengiz Onbaşlı davetli konuşmacı olarak sunum yaptı. Akademisyenlerin katkılarıyla konferans, katılımcılar için bilimsel açıdan zengin ve verimli bir buluşma oldu.