Kırklareli Üniversitesi’nin Genç İyilik Hareketi Kulübü ile Genç İz Gençlik Kulübüne üye öğrenciler tarafından düzenlenen eylemle İsrail’in Filistine yönelik saldırıları protesto edildi. Kırklareli Üniversitesi Kayalı Kampusündeki eylemde öğrenciler kantin bölgesinde kurulan çadırlarda bir süre oturma eylemi yaptı artından basın açıklamasında bulunarak yürüyüşe geçti. Genç İHH Başkanı Yusuf Taç’ın yaptığı basın açıklamasında, Taç, İsrail’in “güvenli bölge” olarak ilan ettiği bölgelere bile çekinmeden saldırdığına işaret ederek artık kınama zamanının geride kaldığını harekete geçilmesi gerektiğini dile getirdi.

Zaman zaman öğrencilerin tekbir getirerek sloganlar attığı eylemde, Yusuf Taç, “Bugün 8 aydır devam eden ve günden güne artan zulmü soykırımı kınamak için toplanmadık. 8 aydır her gün kınadığımız Siyonist devlet, dün gece ‘2371 Blok’ adını verdiği ve 4 gün önce güvenli bölge olarak nitelendirdiği Refah bölgesine sığınan Filistinli sivilleri yakarak şehit etti. Artık kınama zamanı geçti; Üniversitelerde, kampüslerde, dersliklerde meydanlarda ve ulaşabildiğimiz her yerde kalben buğz etmenin ötesine geçip, harekete geçmenin zamanı” dedi.

İsrail mallarını da protesto etmeye çağıran Taç, İrlanda, İspanya ve Norveç'in Filistin'i özgür bir devlet olarak tanımasına da değinerek, “Bundan sonra ne olacak biliyor musunuz? Biz inanıyoruz ki, bu eylemlerimiz çığ gibi bütün meclisleri saracak ve bütün devletler Filistin'i özgür bir devlet olarak tanıyacak. Ancak, bu bir son değil! Aksine yeni bir dünyanın başlangıcıdır Ve biz yine inanıyoruz ki bundan bir sonraki gerçek, başkenti Doğu Kudüs değil, bizatihi Kudüs'ün kendisi olan ve içerisinde herkesin barış içinde yaşadığı Filistin devletidir!” diye konuştu.

Haber: H. Murat Taner

Kayalı Barajı'nda Amatör Balıkçılar Denetlendi Kayalı Barajı'nda Amatör Balıkçılar Denetlendi

Edccc61B 9424 49D6 89Aa D3F07B6Bded8A099A83B 4146 4Ae7 83A2 F4Bb4A7D6A82D0Fc4865 F76A 43Bf A4D1 D28D6483Fba6

Muhabir: Hacı Murat Taner